Politik

Bersama PKR selama 20 tahun, Zuraida percaya itu suara Anwar

SALAH satu daripada dua suara dalam rakaman audio yang viral adalah suara Datuk Seri Anwar Ibrahim, kata Ahli Parlimen Ampang, Datuk Zuraida Kamaruddin.

“Saya telah mendengar rakaman itu. Kami mendengar penafian Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan malam tadi, Anwar juga mengatakan ia adalah kerja beberapa orang.

“Tetapi berada dalam PKR selama 20 tahun, saya percaya itu adalah suara Anwar.

“Sesiapa sahaja boleh melakukan apa sahaja yang mereka mahukan. Kami hanya melihatnya sebagai sebahagian dari kehidupan,” kata Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan ketika kepada wartawan setelah melancarkan acara amal di Ampang Glasshouse hari ini.

Pengerusi UMNO Selangor, Tan Sri Noh Omar dan bekas Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz meminta siasatan dilakukan untuk memastikan kesahihan klip audio tersebut.


Pada hari Rabu (7 April) pagi, klip audio dua suara yang terdengar seperti Ahmad Zahid dan Anwar menjadi viral di media sosial.

Dalam rakaman itu, satu suara terdengar mengucapkan tahniah kepada yang lain karena menunjukkan “persembahan yang baik semasa Perhimpunan Agung UMNO” sementara yang lain mengucapkan terima kasih.

Kedua-duanya didakwa membincangkan kemungkinan peletakan jawatan menteri UMNO dan juga keluarnya UMNO dari kerajaan Perikatan Nasional.

Bagaimanapun, Ahmad Zahid dan Anwar telah menafikan itu adalah mereka dan mengarahkan pegawai membuat laporan polis ZuraiZmengenai perkara itu.

(Visited 317 times, 1 visits today)

Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button