Hiburanpilihan

Penyerang Kamal Adli dijatuhkan hukuman oleh mahkamah Singapura

Seorang lelaki yang menyerang pelakon Kamal Adli semasa pertemuan dengan peminat di Ekspo Singapura pada Mac 2023 dijatuhi hukuman penjara dua tahun, empat bulan dan dua minggu oleh Mahkamah Singapura hari ini.

Memetik Strait Times Singapura, Muhammad Nabil Rashid melakukan kesalahan itu kerana khayalan bahawa mangsa – Ahmad Kamal Ahmad Adli, 36, lebih dikenali sebagai Kamal Adli – telah mencabul saudara perempuan Nabil.

Nabil, 34, warga Singapura, mengaku bersalah atas satu pertuduhan menyerang dan dua pertuduhan menggunakan kekerasan jenayah ke atas orang lain pada 31 Jan.

Pada 12 Mac 2023, Kamal Adli – terkenal dengan wataknya dalam filem seram Melayu Niyang Rapik, filem komedi aksi Abang Long Fadil dan beberapa rancangan televisyen – telah mengambil bahagian dalam sesi bertemu dan sapa selebriti di Ekspo Singapura.

Kehadirannya diiklankan di media sosial, dan dia juga telah menyiarkan di Instagram mengenainya.

Nabil, yang percaya pelakon itu telah mencabul saudaranya, memutuskan untuk pergi ke acara itu dan menyerang pelakon tersebut.

Dokumen mahkamah tidak menyatakan apa yang mendorongnya berasa sedemikian.

Berbekalkan baton boleh dipanjangkan, Nabil memakai topi dan topeng muka sebelum pergi ke Ekspo Singapura. Dia tiba di sana sejurus sebelum 9.20 malam dan memanggil Kamal Adli sebaik sahaja melihatnya. – SM

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button