Nasional

DUA remaja ditemukan mati dalam kereta mewah

MAYAT dua remaja lelaki dan perempuan, kedua-duanya berumur 19 tahun ditemukan dalam sebuah  kenderaan jenis Toyota Alphard di tempat letak kereta sebuah bangunan pangsapuri di Cheras, tetapi polis menolak sebarang perbuatan keji pada masa ini.

Ketua Polis Daerah Idzam Jaafar berkata pihaknya menerima panggilan pada Ahad memaklumkan terdapat dua mayat yang didakwa berkawan di dalam kenderaan pelbagai guna itu.

Kereta itu diletakkan di blok pangsapuri di Bandar Sri Permaisuri, Cheras.

“Lelaki itu ditemui di bahagian hadapan bersebelahan tempat duduk pemandu manakala perempuan di tempat duduk penumpang di belakang (dia).

“Pemeriksaan ke atas mayat mereka serta persekitaran mendapati tiada unsur jenayah terlibat,” kata Idzam.


Beliau berkata mayat mangsa dibawa ke Hospital Canselor Tuanku Muhriz UKM untuk bedah siasat.

“Kes itu telah diklasifikasikan sebagai kematian mengejut dan siasatan sedang dijalankan,” katanya.

Polis telah meminta mereka yang mempunyai maklumat untuk membantu mereka dalam siasatan mereka. Mereka boleh menghubungi talian 03-9284-5050 atau 03-9284-5051, serta talian hotline polis Kuala Lumpur di 03-2115-9999.

Pada Isnin, seorang lelaki berusia 28 tahun ditemui mati di tempat duduk pemandu sebuah kereta sport mewah di luar sebuah kelab malam di Pudu, Kuala Lumpur.

Anggota bomba terpaksa membuka pintu kereta itu, dipercayai McLaren 720s, dan pasukan perubatan melaporkan lelaki itu sudah mati.

Polis tidak menemui sebarang kesan kecederaan pada mayat dan kes diklasifikasikan sebagai kematian mengejut. – SM

(Visited 1,034 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button