Ekonomi

Shopee lihat pertumbuhan positif dalam tempahan perjalanan

PETALING JAYA: Shopee telah berkembang pesat sejak penubuhannya, baru-baru ini menceburi bidang penghantaran makanan dan perjalanan dengan kejayaan luar biasa dalam kedua-duanya.

Platform e-dagang itu merekodkan peningkatan dua pertiga dalam tempahan perjalanan untuk pengangkutan bas dan penerbangan kapal terbang dalam dua minggu pertama Januari tahun ini berbanding tempoh sama tahun lalu.

E-dagang gergasi itu berkata peningkatan sebanyak sepuluh kali khususnya untuk tarikh perjalanan antara 24 Jan dan 2 Feb.

Shopee juga baru-baru ini mengumumkan perkongsiannya dengan Agoda, Airpaz dan Easybook.com untuk memenuhi keperluan pengembara untuk Kempen Perjalanan CNY syarikat sehingga 26 Jan 2022.

Ketua Pemasaran Shopee Malaysia Kenneth Soh berkata ini adalah isyarat bahawa rakyat Malaysia sudah bersedia dan optimis untuk mengembara sekali lagi.


“Kami akan terus bekerjasama rapat dengan rakan kongsi pengembaraan kami untuk menyediakan pengalaman tempahan yang lancar, selamat dan bebas tekanan untuk penerbangan, bas dan hotel di platform kami supaya rakyat Malaysia boleh mengadakan pertemuan semula yang tidak dapat dilupakan dan menyeronokkan pada Tahun Baru Cina ini,” katanya.

Pengarah negara Agoda Cleland Robertson berkata orang ramai yang ingin melancong boleh mendapatkan tawaran bernilai di kedua-dua platformnya dan Shopee, sama ada untuk percutian keluarga atau penginapan pasangan.

“Perkongsian dengan Shopee ini menjadikan perjalanan lebih mudah diakses, dan semudah mungkin dan tanpa kerumitan,” katanya.

(Visited 78 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button