AgamaJenayah

Selesai Bayar Ikat Jamin RM20,000, JAWI Pula Terus Tahan Siti Nuramira!

Wanita yang bulan lepas mencetuskan kontroversi dalam persembahan komedi berdiri dibebaskan dengan ikat jamin RM20,000 pagi ini.

Bagaimanapun, pegawai Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) menahan Siti Nuramira Abdullah (atas) selepas dia menyelesaikan ikat jamin di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur di Jalan Duta.

Sekurang-kurangnya lapan pegawai Jawi dilihat mengiringi wanita itu untuk melakukan penahanan ketika peguamnya Ramesh NP Chandran dan R Sivaraj bercakap kepada pihak berkuasa agama.

Ramesh memberitahu media bahawa pegawai agama menahan anak guamnya dan ingin mendakwanya di mahkamah Syariah esok atau lusa.

Semalam, Siti Nuramira dilaporkan berjaya mengumpul dana yang mencukupi melalui crowdfunding untuk membayar ikat jaminnya dalam kes di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur kerana menimbulkan niat jahat melalui rutin mikrofon terbukanya di Kelab Komedi Crackhouse di Taman Tun Dr Ismail (TTDI). ).


Bagaimanapun, pada 15 Julai lalu, The Vibes melaporkan Siti Nuramira akan didakwa secara berasingan mengikut Seksyen 7 Akta Kesalahan Jenayah Syariah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1997 di mahkamah Syariah kerana didakwa menghina agama Islam.

Perkara itu disahkan oleh Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Ahmad Marzuk Shaary.

(Visited 153 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button