Nasionalpilihan

Myvi dihanyutkan arus deras ditemukan, nasib mangsa belum diketahui

Sebuah Perodua Myvi yang dihanyutkan arus deras di Jalan Kionsom Lama, Inanam di sini lewat petang semalam, ditemui anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah bersama orang awam pada 7.20 pagi tadi.

Pusat Gerakan Operasi JBPM Sabah dalam kenyataan hari ini, memaklumkan kereta berkenaan ditemui kira-kira 200 meter dari lokasi ia dilapor hanyut dan pada masa ini pasukan selam jabatan itu sedang menjalankan operasi pemulihan kenderaan terbabit.

Menurut kenyataan itu, pasukan bomba masih dalam usaha mencari dua lelaki mangsa kejadian, iaitu pemandu kereta bernama Simon Sanga Tupe, 68, dan seorang penumpang dikenali sebagai Juning, 30.

“Anggota pasukan selam ada menemukan petanda mangsa berada di dalam kereta itu, bagaimanapun operasi masih dijalankan ketika ini dan pasukan sedang mendapatkan pengesahan,” menurut kenyataan itu.

Semalam tular video kejadian kereta berkenaan cuba menyeberangi sebuah jambatan yang dilimpahi air sebelum dihanyutkan arus deras ke dalam sungai berhampiran dalam kejadian kira-kira 6 petang. -SM


(Visited 54 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button