Belang BertempatNasional

Mengapa Hanya Sajjad? ‘Mak Nyah Chow Kit’ & Yang Aktif Atas Talian Kesal Tidak Jadi Buruan!

Adakah penguatkuasa di negara kita cuma sibuk tentang Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman? Bagaimana pula dengan ‘mak nyah Chow Kit’ dan yang aktif atas talian?

Yang selalu menunggu pelanggan atau yang selalu buat live make up dan berpewatakan lelaki menyerupai wanita yang sudah terang dan jelas ia bercanggah dengan Islam.

Takkan setiap kali ada isu, penguatkuasa dalam negara kita cuma fokus akan kes-kes viral yang dikecam netizen? Tak netizen tidak tahu, buat-buat bodoh dan buat-buat buta?

Takkan setiap masa nak tunggu netizen yang melaporkan? Lebih baik pecat sahaja penguatkuasa yang tiada fungsi dalam sesebuah agensi atau jabatan kerajaan itu.

Lantik sahaja netizen untuk jadi penyiasat dan pembongkar kerana sehingga ke hari ini, nampak gayanya kuasa rakyat atau kuasa netizen lebih hebat dan lebih handal.


Penatlah kalau selalu begini dan apakah penjalan undang-undang negara tidak takut akan bala Allah SWT kerana gagal membersihkan golongan yang mencemarkan kesucian Islam?

Kalau mak nyah itu bukannya orang Melayu, bukannya orang Islam, lantak dialah nak masuk syurga atau neraka tetapi sebagai umat Islam, wajib untuk kita doakan mereka terima hidayah dan diampunkan segala dosa.

Namun bagi kes-kes sebegini yang melibatkan orang Melayu dan orang Islam, penulis percaya media-media arus perdana cukup kecut telur untuk bercakap tentang perkara ini.

Kononnya sensitif, nanti ada yang terasa. Pergi matilah kepada mereka yang terasa itu. Ini soal akidah. Rasa sensitif Allah? Rasa murka Allah, tak terfikir? Hanya fikir gaji masuk hujung bulan?

Sudahlah golongan wahabi yang minoriti dianggap sebagai king walaupun mereka tak betul, golongan ahli sunnah wal jamaah pula menyorok macam tikus dan tidak berani.

Come on geng-geng ahli sunnah wal jamaah.. kalian adalah pembawa kebenaran mengenai cara hidup sebagai Islam di muka bumi pinjaman ini.

Jangankan kerana perangai suka menyorok macam tikus itu, nanti bukan sekadar wahabi, silap-silap syiah menyerap dalam pemerintahan dan merosakkan lebih banyak sistem dan masyarakat.

Kalau penguatkuasa buta tentang kerosakan yang berlaku, apa tindakan ulama? Takkan nak tunggu mufti sahaja? Sampai bila nak kekalkan tradisi sistem selepas 64 tahun Tanah Melayu merdeka ini?

Paling kurang mufti keluarkan kenyataan sahaja pun. Suka atau tidak, para ulama, umara, anda dan kita semua ini perlu turun padang bersihkan semua ini!

P/s : Orang buat benda betul, benda baik, takkan panas punggung tetapi kalau berbuat sesuatu atas dasar menunggang agama dan jawatan, berbiratlah jawabnya punggung itu!

(Visited 435 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button