Nasional

Kegagalan tren laluan LRT buat penumpang berang

SATU lagi “kereta api gagal” di stesen KL Sentral telah menyebabkan penumpang di laluan LRT Kelana Jaya berang kerana perjalanan mereka yang tertunda.

Ini dipercayai kejadian ketiga sejak dua minggu lalu.

Perkhidmatan ulang-alik telah diaktifkan antara stesen Bangsar dan Pasar Seni, kata RapidKL dalam tweet pada 5.15 petang. “Kereta api dari Putra Heights akan berpatah balik di Bangsar dan kereta api dari Gombak akan berpatah balik di Pasar Seni.”

Menyatakan bahawa pasukan teknikalnya berada di tapak untuk “kerja-kerja pembetulan”, RapidKL menasihati pelanggan untuk mencari pengangkutan alternatif untuk sampai ke destinasi mereka.

Ia berkata bas ulang-alik akan mengangkut penumpang secara percuma dari stesen Bangsar ke stesen Pasar Seni, memintas stesen KL Sentral.

Pada 10 Mei, “kereta api yang gagal” telah mengganggu perkhidmatan di laluan Kelana Jaya. Satu lagi kejadian seumpama itu dilaporkan awal hari sebelumnya di laluan Ampang/Sri Petaling.

Netizen menggunakan media sosial untuk meluahkan kekecewaan mereka atas kelewatan hari ini, dengan pengguna Twitter @syoojjang menyatakan adalah “gila” bahawa kereta api rosak di KL Sentral.

Seorang lagi pengguna, @ShukClimbWalls, berkata RapidKL harus menyelesaikan apa sahaja yang melanda perkhidmatan LRT secepat mungkin.

“Hari Jumaat, orang baru nak balik. Keadaan di KL Sentral, Bangsar dan Pasar Seni adalah gila,” katanya.

Ketika diminta mengulas, jurucakap pengendali kereta api Prasarana mengesahkan kejadian itu dan berkata ia akan mengeluarkan kenyataan tidak lama lagi.

 

(Visited 308 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button