Ekonomi

Giant Malaysia sasar buka 50 pasar raya seluruh negara

GIANT Malaysia menetapkan matlamat untuk membuka sehingga 50 pasar raya baharu di seluruh Malaysia dalam tempoh lima tahun akan datang.

Ketua Pegawai Eksekutif Giant Malaysia, Tiger Cheah berkata, pembesaran strategik ini adalah bukti kesungguhan Giant untuk mencapai dan melayani pelanggan di komuniti di seluruh negara.

“Kami sangat gembira untuk menyambut pelanggan yang dihormati ke Giant Rawang yang dibuka hari ini.

“Pelanggan boleh mengharapkan pelbagai produk yang luas untuk memenuhi pelbagai keperluan, terutamanya harga yang kompetitif dan promosi yang menarik untuk memastikan kebolehbelian untuk semua,” katanya dalam satu kenyataan.

Pembukaan Semula Pasar Raya Giant Cawangan Rawang disempurnakan oleh Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN), Fuziah Salleh.

Cheah berkata, pasukan Giant telah bekerja tanpa henti untuk menyusun pilihan produk dan perkhidmatan yang berkualiti yang memenuhi pelbagai keutamaan gaya hidup di sekitar komuniti Rawang.

Katanya, ini adalah usaha pasukan yang diselaraskan dengan sokongan kukuh dari rakan niaga yang tekun dan komited, telah membuka jalan untuk pembesaran Giant.

Tambah beliau, Giant telah lama berkomitmen untuk menyediakan “Pelbagai Pilihan dan Harga Terbaik” kepada masyarakat setempat.

“Dengan visi untuk meningkatkan komitmen ini, Giant sedang memulakan perjalanan untuk mengubah lanskap membeli-belah di Malaysia dengan menawarkan pengalaman yang lebih mendalam dan memikat kepada pelanggan kami,” ujar beliau.

Pada hemat Cheah, pembukaan baru pasar raya Giant Rawang hanyalah permulaan.

Katanya, kejayaan Giant sentiasa bersandar pada pendekatan berorientasikan pelanggan seperti yang ditunjukkan dalam beberapa sorotan utama Giant Rawang yang baru.

 1. Produk Segar: Sayur-sayuran tempatan dan makanan laut dihantar segar setiap hari secara langsung dari ladang dan penjual ikan, serta berharga yang kompetitif.
 2. Sedia Dimakan: Nikmati ayam goreng Uncle Jack yang berharga berbaloi dan pelbagai pilihan roti segar dan pastri.
 3. Perkenalkan menu ayam goreng Uncle Jack yang baru dengan set hidangan dari RM9.99 + minuman tanpa had.
 4. Minuman ais berperisa Slushy hanya pada 99sen sahaja.
 5. Kelengkapan barangan Runcit & Isi Rumah:
 6. Peningkatan pelbagai dan kualiti: memperluas rangkaian barangan runcit untuk termasuk barangan import premium dari Jepun, Korea, Australia, New Zealand, UK dan USA.
 7. Rasa India: lebih dari 300 pilihan rempah wangi, snek sedap, kacang rangup, dan pelbagai jenis beras.
 • Kegembiraan Nostalgik: gembirakan diri dengan snek-snek zaman kanak-kanak, biskut, dan gula-gula serta pelbagai jenis buah jeruk untuk melengkapkan hidangan gurih anda.
 1. Liputan dari Kepala hingga Kaki: pelbagai produk kesihatan dan kecantikan yang komprehensif untuk memenuhi keperluan penjagaan diri dan kemasan anda
 2. Perkhidmatan Borong (beli secara borong): kami menawarkan penghantaran percuma dalam radius 10km dan pelanggan boleh menghubungi meja perkhidmatan kami untuk membuat pesanan atau untuk memeriksa harga dan ketersediaan stok.
 3. Kedai Khas:
 4. Tingkat Bawah mempunyai kedai elektrik yang khusus untuk menyediakan pelbagai penyelesaian peralatan rumah dengan tawaran terbaik di Rawang. Selain itu, kami juga menawarkan rangkaian perabot rumah lengkap dengan jenama-jenama terkemuka untuk penambahbaikan rumah. Ibu bapa boleh menjangka untuk mendapatkan keperluan bayi dan kanak-kanak dari jenama-jenama terkenal di Baby World di tingkat yang sama.
 5. Konsep kedai di tingkat pertama mempunyai lebih daripada 90 jenama pakaian, kasut, dan aksesori, serta beg dan keperluan perjalanan dengan harga yang kompetitif.

Sehubungan itu, Cheah berkata, Giant Malaysia mengalu-alukan semua orang untuk menyertai dalam merayakan pembukaan rasmi Pasar Raya Giant Rawang yang baru.

“Acara ini menjanjikan pelbagai aktiviti yang menarik, promosi-promosi hebat dan gambaran mengenai masa depan pembelian di Malaysia.

“Mulai dari 15 hingga 24 September, terdapat banyak tawaran harian yang menarik bermula dari serendah 10 sen,” katanya.

Pelanggan boleh mengikuti platform media sosial Giant untuk mendapatkan promosi terkini.

(Visited 130 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

HASNURUL MOHAMED

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad yang kehilangan kerja.

Related Articles

Back to top button