Nasional

Agrobank lancarkan kempen Huat Ah Tahun Baru Cina

AGROBANK telah memulakan kempen Huat Ah peringkat kebangsaannya di sini bertujuan untuk memupuk pengurusan kewangan yang baik melalui tabungan dalam pembiayaan pertanian terkemuka dan bank berasaskan nilai.

Kempen yang diadakan sempena Tahun Baharu Cina itu dilancarkan oleh Timbalan Menteri Pertanian dan Keselamatan Makanan Chan Foong Hin di Hotel Pacific Sutera.

Kempen Huat Ah membawakan dua kempen mini iaitu Kempen Menang Angpau RM888 – Deposit Bonanza dan Kempen Extravaganza FRIA-I yang merupakan antara inisiatif Agrobank untuk memupuk budaya berbelanja pintar.

Bagi menggalakkan amalan menabung, pelanggan boleh menjana keuntungan melalui simpanan bertempoh dengan kadar keuntungan kompetitif 4.25% untuk tempoh 12 bulan melalui Kempen Extravaganza FRIA-I dan akaun simpanan melalui Kempen Menang Angpau RM888 – Deposit Bonanza.

Dalam ucapannya, Pengerusi Agrobank Datuk Yunos Abd Ghani berkata Kempen Menang Angpau RM888 – Deposit Bonanza, yang bermula semalam hingga 28 Feb, dibuka kepada pelanggan Agrobank baharu dan sedia ada. Beliau berkata pelanggan boleh membuat deposit minimum RM1,000 untuk akaun individu dan RM3,000 untuk bukan individu (syarikat).


“Pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah. Apa yang menarik ialah 38 pemenang akan menerima ang pow RM888 setiap seorang.

“Bagi mereka yang terus menyimpan simpanan sehingga 31 Mac ini, mereka berpeluang memenangi Proton X50 sebagai hadiah utama Bonanza Deposit Kempen. Sangat Huat Ah, kan?” katanya.

Yunos berkata Kempen Extravaganza FRIA-I terbuka kepada pelanggan Agrobank sedia ada dan baharu dengan deposit minimum RM5,000 yang menawarkan kadar pulangan sebanyak 4.25% untuk tempoh 12 bulan.

Kempen ini, tambahnya, akan berakhir pada 24 Feb.

“Agrobank sentiasa memberi galakan dan bimbingan kepada pelanggan dan pihak berkepentingan khususnya dalam menguruskan kewangan kerana pengurusan kewangan yang baik akan membantu menjana pendapatan dan memantau aliran tunai perniagaan.

“Huat bermaksud kemakmuran (dan) Agrobank percaya bahawa pelanggan mempunyai keazaman untuk memiliki kemakmuran dalam kewangan mereka serta kebebasan kewangan untuk menjamin masa depan yang lebih baik,” kata Yunos.

Turut hadir pada majlis pelancaran itu ialah presiden dan ketua pegawai eksekutif Agrobank Tengku Datuk Ahmad Badli Shah Raja Hussin dan penolong ketua setiausaha kanan (dasar) pertanian dan keselamatan makanan Abszra Davadason Peter.

Terdahulu, Agrobank turut menganjurkan program membeli-belah Huat Ah bagi meringankan beban pelajar sekolah jenis kebangsaan Cina daripada kumpulan pendapatan B40 yang menetap di ibu negeri sempena Tahun Baharu Cina.

 

(Visited 33 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button