Jenayah

2 lelaki terlibat dadah ditembak mati

KUALA TERENGGANU: Dua lelaki yang disyaki terlibat dalam jenayah berkaitan dadah maut dalam kejadian berbalas tembak dengan polis di Kampung Simpang Tok Ku di sini pagi tadi.

Timbalan Ketua Polis Terengganu, Wan Rukman Wan Hassan berkata, kedua-dua suspek yang menaiki sebuah kereta kuning enggan berhenti apabila mereka ditahan polis pada 11.30 pagi dalam operasi yang dinamakan Ops Kesan oleh Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu dan Bukit Aman.

“Apabila pasukan kami mengejar mereka, di suatu tempat di antara Wakaf Beruas dan Persimpangan Tok Ku, salah seorang suspek tiba-tiba melepaskan tembakan ke arah polis,” katanya ketika ditemui pemberita di tempat kejadian hari ini.

Beliau berkata ini memaksa polis melepaskan tembakan ke arah dua suspek di dalam kereta itu.

“Seorang daripada mereka melarikan diri dan bersembunyi di sebuah rumah kosong berhampiran. Suspek digesa menyerah diri dan apabila enggan berbuat demikian, polis menyerbu masuk ke dalam rumah.


“Ketika berada di dalam rumah, suspek melepaskan satu das tembakan yang bernasib baik mengenai penghadang dan berlaku tembak-menembak antara polis dan suspek.”

Beliau berkata, suspek mati ditembak di dalam rumah manakala rakan subahatnya ditemui mati dalam kenderaan yang dinaiki sambil menambah kedua-duanya dipercayai lelaki tempatan.

Dalam kejadian itu, tiada anggota polis yang cedera.

(Visited 178 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button