Nasionalpilihan

Penyelarasan, koordinasi perkara utama seselai masalah rakyat Kelantan

ASPEK penyelarasan dan kordinasi adalah taakul utama yang perlu diambilkira dalam menyelesaikan isu rakyat yang mendesak termasuk di Kelantan.

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkara, beliau membangkitkan perkara itu sewaktu menghadiri Taklimat Pembangunan Negeri Kelantan, yang buat kali pertamanya di pengerusikan oleh beliau dalam membincangkan penyelesaian isu-isu pembangunan di negeri Kelantan.

Kata Perdana Menteri, beliau diapit kepimpinan Kerajaan Pusat dan juga Kerajaan negeri yang diketuai Menteri Besar Datuk Mohd Nassuruddin Daud.

kelantan
Anwatr Ibrahim mengadakan perbincangan dengan Menteri Besar Kelantan, Datuk Mohd Nassuruddin Daud.

“Sementelahan, isu rakyat seperti kemiskinan tegar, pembangunan infra dan kemudahan asas adalah tekad komitmen berterusan Kerajaan Madani untuk diselesaikan, sebolehnya dengan kadar segera agar tidak terus membelenggu pihak terkesan.

“Semasa taklimat juga, saya telah menekankan kepada kerajaan negeri dan kementerian terkait untuk memberi fokus dalam usaha menoktahkan miskin tegar di negeri Kelantan yang dijangka boleh diselesaikan dalam tempoh dua bulan.

“Walhasil, saya berharap semua kementerian dan agensi yang berkaitan memberi perhatian khusus dan segera bagi memastikan kelancaran perancangan dan pelaksanaan projek-projek di Kelantan ini secara berkesan.

“Insya-Allah, projek-projek ini merupakan inisiatif berimpak tinggi kepada rakyat, khususnya warga Kelantan di kawasan luar bandar yang akan menikmati manfaat dalam jangka masa panjang,” katanya dalam kenyataan.

(Visited 15 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button