NasionalPolitik

Pembahagian kerusi PN akan dilakukan pada hari Jumaat

Naib Presiden Pas, Datuk Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar berkata, pembahagian kerusi Perikatan Nasional (PN) bagi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) akan dilakukan pada Jumaat depan.

Beliau berkata peruntukan akan diputuskan bersama antara komponen PN termasuk perkara berkaitan calon.

“Kerusi yang akan diputuskan bukan sahaja untuk Terengganu tetapi juga untuk seluruh negara yang akan dilakukan dalam tempoh seminggu, bermakna menjelang Jumaat mesyuarat akan mengesahkan (parti mana yang akan bertanding untuk mana-mana) kerusi DUN dan parlimen,” katanya selepas Liga Bolasepak Terengganu (TFL) di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah semalam.

Beliau berkata berbanding 20 tahun lalu, rakyat hari ini akan membuang undi berdasarkan calon pilihan mereka dan bukannya parti.

Mengenai komen penganalisis yang berpendapat parti pemerintah di negeri yang enggan membubarkan dewan mereka akan kalah dalam pilihan raya negeri selepas PRU15, Ahmad Samsuri berkata itu hanya “semata-mata pendapat”.


“Malah sebelum PRU14, penganalisis telah berkata Pas akan kehilangan Kelantan dan banyak tempat lain.

“Seperti bola sepak, orang di luar padang dan mereka yang bermain permainan adalah berbeza, tetapi apa yang lebih penting ialah realiti di atas padang.

“Tetapi terima kasih kepada pendapat mereka, kami akan bekerja lebih keras. Kami lebih tahu keadaan di lapangan.”

(Visited 45 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button