Politik

Mahdzir belum terima makluman dilantik jadi menteri

AHLI Parlimen Padang Terap Datuk Seri Mahdzir Khalid tidak menerima sebarang makluman mengenai khabar angin bahawa beliau akan dilantik sebagai Menteri Tenaga dan Sumber Asli.

Mahdzir di Twitternya berkata, tidak ada sebarang kenyataan rasmi diterima beliau sehingga hari ini walaupun khabar angin tersebut telah disebarkan sejak semalam.

“Saya tidak ada menerima sebarang makluman mengenai berita yang disebarkan sejak semalam,” ciap Mahdzir.

Utusan Malaysia melaporkan kononnya sumber memberitahu Mahdzir yang juga Pengerusi Tenaga Nasional Berhad akan dilantik sebagai Menteri Tenaga dan Sumber Asli berkuat kuasa 9 Ogos ini.

Ia bagi menggantikan Datuk Seri Shamsul Anuar Nasarah yang meletak jawatan kerana mengambil kira beberapa keputusan dan pendirian parti UMNO semalam.


Lantikan itu dibuat berdasarkan pengalaman beliau yang pernah memegang beberapa portfolio penting dalam Kabinet, sekali gus mampu membantu untuk menyelesaikan isu-isu yang berbangkit.-SM

(Visited 136 times, 1 visits today)

Show More

KHAIRULANUAR YAHAYA

Khairulanuar mempunyai pengalaman sebagai wartawan di Karangkraf, Bernama TV dan terakhir di Utusan Malaysia. Pernah membuat liputan kemanusiaan di Gaza, Pakistan, Jepun, Somalia, Lubnan dan Syria. 'Kehilangan' jurukamera, Noramfaizul ketika sama-sama bertugas di Somalia sesuatu yang tidak pernah beliau lupakan.

Related Articles

Back to top button