HiburanUncategorized

Kesian Opai sakit-sakit pun kena jelaskan pasal McLaren

Baru-baru ini telah tular berkenaan gambar aktress terkenal, Fatin Afifah bersama suaminya, yang dikenali Opai, dituduh mengunakan kereta McLaren tanpa pengesahan nombor pendaftaran pada kereta mewah tersebut yang didakwa bukan miliknya.

Oleh itu, Opai memuat naik dalam satu hantaran di media sosial menjelaskan perkara sebenar ketika sedang telantar sakit di hospital.

Suami Fatin Afeefa, Opai menjelaskan keadaan ketika di hospital

So, yang naik dekat Harian Metro B**** in ikan, JPJ tak ada panggil pun, taka da surat sampai, JPJ taka da pun Call. Tapi saya rasa kalau nak bagi penjelasan pun, ini penjelasan saya lah.

“Biasalah orang kahwin, pakai nombor plat fancy, nombor plat cantik-cantik letak nama sendiri kea pa kan. Jadi bend aini dah kahwin pun dah hamper setengah tahun dah. Viral, dah Viral lama dah.

So janganlah kata kononnya JPJ panggil apa jadah semua. Di atas jalan raya tak pakai pun nombor plat tu.

So saya rasa, sudah-sudahlah. Orang Malaysia pun bosanlah dengan cerita Opai. Korang nak pakai nama saya pun sebab senang nak masuk FYP. Sebab apa? sebab memang kita bagus,” Jelasnya.

Terdahulu tular melalui satu hantaran di Facebook dari Scrut no plat QPA1 mendakwa kereta tersebut bukan milik Opai sebaliknya milik syarikat yang bernama Revenue Scope.

“Demi rakan, Uncle turn on Scrut analytica untuk trace owner QPA1. Dari sistem, ianya bukan milik Opai, tetapi milik Revenue Scope Sdn Bhd yang tidak dimiliki pun oleh orang yang bernama Aliff Awang.”

“Maka sah Opai tu hanya pinjam nombor plate orang atau drama saja untuk tunjuk kaya. Cuba kalian tanya dia. QPA1 tu memang nombor dia ke?” katanya.

Oleh itu Jabatan Pengakutan Jalan JPJ (Kuala Lumpur) menasihati untuk tampil membuat laporan berkenaan kereta mewah tersebut.

Opai dan Fatin Afeefah tangkap gambar bersama Mclaren

Adalah menjadi kesalahan untuk mempamerkan nombor pendaftaran yang bukan kepunyaan kenderaan berkenaan mengikut Sekyen 108 (3) (F) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Sementara itu Fatin Afeefa mendakwa suaminya dimasukkan ke hospital kerana cedera akibat dipukul oleh Geng Honda dinafikan oleh netizen.

Opai di masukan ke hospital untuk menjalani pembedahan Bisul di tangan

Opai hanya menjalani pembedahan membuang bisul di tangganya berdasarkan perkongsian Opai sendiri melalui Instastorynya kelmarin.

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka klik dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button