Ekonomi

Lebih Besar dan Lebih Pintar, Amazfit Bip 5

Zepp Health Corporation (Zepp), pakar terkemuka dalam teknologi boleh pakai pintar dan teknologi kesihatan, mengumumkan kemunculan sulung inovasi global terbarunya, Amazfit Bip 5.

Menampilkan skrin yang paling besar di kalangan model-model yang ditawarkan ketika ini di pasaran global, Amazfit Bip 5 adalah siri serba boleh yang menggabungkan Zepp OS.

Jam tangan pintar yang kaya dengan pelbagai ciri ini telah menetapkan satu penanda aras baharu dalam pengalaman pengguna, jauh melebihi jangkaan untuk peranti peringkat permulaan.

Pelajar Kolej Oneworld Hanxin, Michelle Yoong, memuji ciri kemampuan dan penyesuaian Amazfit Bip 5.

“Putih krim Amazfit Bip 5 sungguh menakjubkan. Bagi pelajar yang mementingkan bajet seperti saya, ia menawarkan nilai yang sangat baik. Skrin besar memaparkan semua maklumat kritikal dengan sempurna, daripada data peribadi saya kepada mesej langsung dan banyak lagi. Lebih-lebih lagi, dengan lebih 70 muka jam yang bergaya, ia menawarkan pilihan penyesuaian yang mengagumkan, malah membenarkan saya memuat naik foto peribadi ke jam tangan. Ia hebat!”

Eksekutif di The Interview Media Group Cassandra pula memuji praktikaliti Amazfit Bip 5.

“Mikrofon dan pembesar suara terbina dalam membolehkan panggilan telefon Bluetooth terus dari jam tangan, menyelaraskan kehidupan saya dengan ketara. Ia juga memantau kesihatan saya, memberi peringatan dan menjejaki kitaran haid, yang tidak ternilai semasa minggu kerja saya yang pantas,” katanya.

 Amazfit Bip 5 memaparkan skrin sentuh resolusi tinggi ultra-besar 1.91” dan Zepp OS 2.0 yang canggih, menyokong 70+ apl, termasuk 30+ permainan mini. Ciri pintar lain seperti Amazon Alexa, kemas kini waktu pagi dan skrin kaca sedikit melengkung, untuk paparan yang lebih semula jadi, meningkatkan pengalaman pengguna. Ia juga menyokong pilihan Portrait Watch Face, membolehkan pengguna bertukar kepada sehingga tiga gambar yang dimuat naik.

 Sebagai jam tangan pintar paling canggih dalam siri Bip, Amazfit Bip 5 memanfaatkan Zepp OS 2.0 dan penderia BioTracker™️ PPG yang memfokuskan kesihatan, membolehkan pemantauan ketepuan oksigen darah 24 jam, bersama-sama dengan kadar denyutan jantung dan tahap tekanan. Pengguna boleh menetapkan makluman untuk ketiga-tiga bacaan ini dan dimaklumkan jika bacaan tidak normal dikesan.

 Amazfit Bip 5 menampilkan ciri berkaitan kecergasan, menampilkan lebih 120 mod senaman. Pengguna boleh mengesan tujuh sukan secara automatik, atau mengakses bacaan data sukan masa nyata melalui pembesar suara terbina dalam untuk pengalaman senaman yang lebih bijak.

 Walaupun selepas bersenam, Amazfit Bip 5 terus menarik perhatian. Penggabungan algoritma PeakBeats™️ Amazfit menawarkan analisis terperinci data senaman seperti VO₂ Max. Pengguna kemudiannya boleh berkongsi maklumat ini dengan aplikasi kecergasan seperti adidas Running dan Strava, melalui Apl Zepp.

 Dari 5-8 Ogos, Amazfit Bip 5 boleh didapati secara eksklusif di Shopee pada harga pelancaran istimewa RM319 untuk 200 Bip 5 pertama, berbanding harga ditetapkan pada RM329 selepas pelancaran itu.

 Semua produk Amazfit yang ditampilkan tersedia untuk pembelian di platform rakan kongsi e-dagang Amazfit https://bit.ly/Amazfit-Shopee-BIP5 dan https://bit.ly/Amazfit-Lazada-BIP5. – SM

(Visited 76 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button