Bola SepakSukan

Kasihan Ozil hanya rai kejayaan Arsenal di rumah

LONDON – Arsenal berjaya menjuarai Piala FA 2019-2020 setelah berhasil menewaskan Chelsea dengan jaringan 2-1 di final yang berakhir pada Ahad lalu.

Kemenangan tersebut lantas disambut dengan baik oleh semua penyokong serta pemain Arsenal dan mereka pun merayakan gelaran juara itu di Stadium Wembley sebaik perlawanan berakhir.

Bila dilihat dengan teliti, sebenarnya tak semua pemain Arsenal ikut merayakan kegembiraan di Wembley Stadium tersebut. Salah satu pemain yang terlihat tak hadir untuk ikut mengangkat trofi Piala FA tersebut adalah Mesut Ozil.

Perayaan juara Arsenal usai rebut trofi Piala FA 2019-2020

Ozil tepatnya memang tak dipanggil sama sekali oleh jurulatih, Mikel Arteta di laga Arsenal vs Chelsea tersebut.


Padahal, pemain asal Jerman itu tak sedang mengalami cedera sama sekali dan bahkan boleh dikatakan sedang bugar-bugarnya.

Akan tetapi, pada kenyataannya Ozil tetap tak dimasukkan ke dalam skuad Arsenal di laga final Piala FA 2019-2020 tersebut.

Perlakuan tidak menyenangkan yang diterima Ozil itu lantas membuat banyak pihak merasa pemain tersebut kini sudah benar-benar dibuang oleh Arsenal.

Meski seperti tak dipedulikan, namun Ozil nyatanya tetap merasa ikut bahagia melihat rakan sepasukan berhasil membawa Arsenal memenangkan laga final melawan Chelsea tersebut.

Beliau pun tak lupa mengucapkan selamat kepada rakan-rakan sepasukannya tersebut melalui sebuah posting di instagram peribadinya, @m10_official.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Show More

Borhan Abu Samah

Ketua Pengarang Suara Merdeka. Menjadi wartawan sejak 1993 dan pernah bertugas sebagai Pengarang Berita di Utusan Malaysia dan Utusan Malaysia 2.0. Koresponden Utusan Luar Negara di Jakarta. Pernah bertugas sebagai Ketua Biro Utusan Malaysia di Sarawak.

Related Articles

Back to top button