Auto Travel

Yamaha Vinoora 125 tampil dengan rupa hadapan pelik seakan watak Minion?

MODEL skuter automatik keluaran Yamaha Vinoora 125 dikatakan memiliki rupa bahagian hadapan yang pelik sehingga ada yang menyamakannya seperti watak Minion.

Lebih-lebih lagi Yamaha Vinoora 125 hadir dengan wajah bujur dan lampu depan bulat yang kelihatan sepasang mata dan fender hadapan yang gemuk disambungkan ke muka.

Biarpun wajah motosikal yang dilancarkan di Taiwan itu agak pelik dan luar biasa, pihak pengeluar telah memberikan sentuhan futuristik dari bahagian tengah hingga ke belakang.

Malah, jika anda melihat lampu belakang, tempat duduk, hingga aksen badan sisi, kita akan dapati rasa skuter elektrik tipikal jenama garpu tala.

Yamaha Vinoora 125 sememangnya terkenal dengan rekaan newtro yang menggabungkan kesan klasik, unik dan trendy pada badan kenderaan.


Skuter automatik dipersembahkan untuk pengguna muda bandar yang ingin tampil berbeza dan menyerlah.

Yamaha Vinoora 125 baharu dilengkapi dengan beberapa ciri moden, seperti lampu LED penuh, panel instrumen digital, soket pengecasan telefon bimbit, sistem tanpa kunci pintar, batang super luas dan lubang tangki bahan api yang dipasang berhampiran papan pemuka.

Kenderaan unik ini menggunakan jantung mekanikal yang sama seperti Yamaha Limi dan Axis Z iaitu enjin Bluecore 125cc satu silinder dengan kuasa 8.2 hp dan tork 9.7 Nm. Manakala penggunaan bahan api pula ialah 54.6 kilometer seliter.

Di Taiwan, Yamaha Vinoora 125 baharu hadir dalam dua varian berbeza iaitu standard yang dijual pada harga IDR 34 juta dan Type M yang lebih mahal IDR 2 juta.

(Visited 66 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button