Ekonomi

Vietjet meraikan penambahan rangkaian terbarunya ke Brisbane, Australia

RANGKAIAN Vietjet antara Vietnam dan pantai timur Australia kini lengkap dengan penambahan laluan baharu terbaharu terus ke Brisbane dari Ho Chi Minh City, menjadikannya penerbangan terus pertama antara Vietnam dan Queensland.

Beroperasi pada A330 dengan dua penerbangan pergi balik setiap minggu, perkhidmatan baharu Vietjet setiap
Isnin dan Jumaat, berlepas dari Ho Chi Minh City pada 10:05 pagi (waktu tempatan) dan mendarat di Brisbane pada 9:10 malam (waktu tempatan).

Penerbangan pergi balik dijadualkan berlepas dari Brisbane pada 11:10 malam (waktu tempatan) dan mendarat di Bandar Ho Chi Minh keesokan harinya pada 4:50 pagi (waktu tempatan).

“Penerbangan terus Vietjet antara Ho Chi Minh City dan Brisbane akan memudahkan perjalanan antara dua lokaliti, negara dan merentasi rantau ini. Krew dan pemimpin kami sangat mengalu-alukan kedatangan kami
penumpang dalam perjalanan yang selesa dan menggembirakan dengan Vietjet,” kata Michael Hickey, Ketua
Pegawai Operasi Vietjet.

Penumpang ke dan dari Kuala Lumpur ke Brisbane kini akan mempunyai satu lagi pilihan penerbangan menjelang transit di Ho Chi Minh City.

Beroperasi setiap hari, penerbangan antara Kuala Lumpur dan Bandar Raya Ho Chi Minh akan memberikan penumpang lebih fleksibiliti dan laluan penerbangan alternatif ke Brisbane.

Sementara itu, Vietjet juga mempunyai lapan penerbangan pergi balik mingguan lain ke Australia, kini memberi perkhidmatan kepada Sydney, Melbourne dan Brisbane dengan kekerapan penerbangan antara Sydney dan Melbourne meningkat dari bulan September dan seterusnya.

“Perkhidmatan Brisbane sulung Vietjet bertepatan dengan ekonomi Vietnam yang berkembang pesat dan melonjak permintaan dalam kalangan rakyatnya untuk pengalaman percutian antarabangsa bertaraf dunia.

“Queensland hebat gaya hidup percutian, pertemuan semula dengan keluarga yang berpangkalan di Queensland dan penerbangan terus yang mudah dari Ho Bandar Chi Minh bersedia untuk menjadikan Brisbane destinasi yang dicari untuk pelancong yang berpusat di Vietnam,” kata Stirling Hinchliffe, Menteri Pelancongan Queensland, yang mengalu-alukan baharu ini laluan dengan penuh keterujaan.

Untuk meraikan pelancarannya, Vietjet menawarkan diskaun tambang sebanyak 50% untuk SkyBoss dan
Tiket kelas Perniagaan SkyBoss dari sekarang hingga 30 Jun 2023.

Tempoh perjalanan untuk tawaran ini ialah antara 15 Ogos dan 20 Disember 2023. Penumpang boleh menggunakan kod promosi SKYBOSSALL50 (SkyBoss) atau BUSINESS50 (SkyBoss Business) apabila membeli tiket di www.vietjetair.com atau apl mudah alih syarikat penerbangan itu.

Ini bersempena dengan tawaran promosi berterusan Vietjet itu berlaku setiap hari Rabu, Khamis dan Jumaat, menawarkan tambang rendah bermula dari hanya MYR0.

Ini terpakai untuk semua laluan antarabangsa, termasuk perkhidmatan antara Ho Chi Minh City dan Kuala Lumpur. – SM

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka klik dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button