Parlimen

Sidang Dewan Rakyat Isnin ini ditangguh akibat Covid-19

MESYUARAT Khas Dewan Rakyat yang dijadualkan berlangsung pada Isnin ini ditangguhkan berikutan penularan pandemik Covid-19 di bangunan Parlimen.

Perkara tersebut dinyatakan Setiausaha Dewan Rakyat Nizam Mydin Bacha Mydin dalam notis penangguhan yang diedarkan kepada Ahli-Ahli Dewan Rakyat hari ini.

“Pejabat Yang Dipertua Dewan Rakyat telah dimaklumkan oleh Yang Amat Berhormat Perdana Menteri bahawa persidangan Mesyuarat Khas Penggal Ketiga Perlimen Ke-14 bagi Dewan Rakyat Isnin 2 Ogos ditangguhkan ke suatu tarikh yang akan ditetapkan kelak.

“Pemakluman ini dibuat oleh Yang Amat Berhormat Perdana Meteri selaras dengan Peraturan Mesyuarat 11(3), Peraturan-pertauran Majlis Mesyuarat Dewan Rakyat,” katanya.

Tambah beliau, pengangguhan tersebuat adalah selaras dengan cadangan Ketua Pengarah Kesihatan serta penilaian risiko semasa yang telah dijalankan oleh Kementerian Kesihatan.


Parlimen Malaysia merupakan lokaliti berisiko untuk berlaku penularan jangkitan Covid-19.-SM

 

(Visited 40 times, 1 visits today)

Show More

KHAIRULANUAR YAHAYA

Khairulanuar mempunyai pengalaman sebagai wartawan di Karangkraf, Bernama TV dan terakhir di Utusan Malaysia. Pernah membuat liputan kemanusiaan di Gaza, Pakistan, Jepun, Somalia, Lubnan dan Syria. 'Kehilangan' jurukamera, Noramfaizul ketika sama-sama bertugas di Somalia sesuatu yang tidak pernah beliau lupakan.

Related Articles

Back to top button