Gajet

Amazfit T-Rex Ultra: Sahabat pintar pengembara

KUALA LUMPUR 15 MEI – Zepp Health Corporation (Zepp), pakar terkemuka dalam peranti boleh pakai pintar dan teknologi kesihatan, memperkenalkan jam pintar terbaharu – T-Rex Ultra.

Jam tangan pintar yang dijual pada harga RM1,899 kini boleh didapati di pasaran yang menawarkan pelbagai ciri pengembaraan dalam pelbagai persekitaran melalui perkakasan dan perisian, gred ketenteraan berteknologi tinggi terkini, pemantauan, penjejakan dan GPS.


Pengurus Besar APAC Amazfit Malaysia Wu Jin berkata, dalam industri boleh pakai pintar yang pantas, Amazfit sentiasa mendorong untuk berinovasi.

“T-Rex Ultra yang baru dilancarkan ini penuh dengan fungsi besar dan teknologi pintar. Ia dilengkapi dengan antara muka mesra pengguna yang menampilkan badan keluli tahan karat, sensor biometrik BioTracker PPG yang menyokong penjejakan darah-oksigen, dan sokongan Wi-Fi 2.4GHz yang membolehkan pengalaman berbilang persekitaran melalui siri ciri baharu yang optimum. Ini adalah jam tangan yang sesuai untuk setiap aktiviti luar; daripada motosikal lasak, terjun udara, ski alpine ke taman berjalan kaki, duduk di pantai atau berenang di kolam renang,” katanya di sini hari ini.

Amazfit T-Rex Ultra didatangkan dengan lug boleh laras, 6 satelit GPS, 120 muka jam tangan, altimeter, kompas, cuaca, pasang surut, liputan matahari dan bulan, dan Zepp OS yang tiada tandingan, kini versi 2.0. T-Rex Ultra didatangkan dalam dua warna iaitu Abyss Black dan Sahara dan kini boleh didapati di Shopee dan Lazada.


Bagi pembeli terawal pelanggan akan pergi dengan satu set beg kering kalis air, jaket angin dan botol sukan semasa pembelian pada 18 Mei 2023.

Sementara itu peminat Amzfit Wayne Phoo yang juga penyampai radio MYFM berkata, reka bentuk yang besar dan berat amat sesuai untuk jam tangan pintar.

Secara keseluruhan, reka bentuknya sangat menarik dan fungsinya mesra pengguna.

Beliau yang juga seorang yang gemar menyelam berkata, model mempunyai memberi perhatian kepada petunjuk kesihatan dirinya.

“Dengan Amazfit T-Rex Ultra ini di pergelangan tangan saya, saya dapat memantau kadar denyutan jantung saya, indeks BMI, kiraan langkah, rekod senaman, dan banyak lagi.

Jam tangan pintar menyokong menyelam percuma hingga 30 meter, dengan 10 tahan air ATM, menjadikannya teman menyelam saya yang sempurna. Fungsi freediving mengira kedalaman air dan mempunyai fungsi senaman pernafasan yang membantu dengan aktiviti bawah air. Malah penyelam bukan bebas boleh menggunakan fungsi ini untuk mengesan pernafasan mereka selain hayat bateri sangat panjang walaupun penggunaan dalam tempoh panjang,”katanya.

(Visited 41 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button