AgamaNasional

Tok Janggut, Mat Kilau Dituduh Pemberontak, Orang Melayu Berjiwa British Menyokongnya!

Generasi hari ini sudah lupa atau tidak tahu? Ramai sahaja pejuang tanah air kita pernah digelar sebagai pemberontak oleh penjajah ‘najis’ dari Barat seperti British.

Orang-orang British itu siapa? Mereka cuma golongan miskin, bodoh dan tidak diperlukan sehingga terpaksa jajah dan curi sumber alam di kawasan orang lain untuk dibawa pulang.

Bayangkan ketika Tok Janggut, Mat Kilau dan lain-lain sedaya upaya cuba bersihkan Tanah melayu ini daripada golongan ‘najis’ sedemikian, ia bukan sesuatu yang salah.

Namun ada sahaja orang Melayu bangsat yang ‘jatuh cinta’ dengan orang kulit putih, bermata biru dan rambut perang ini, bersetuju dengan persepsi tersebut malah meraikannya.

Padahal golongan ‘najis’ tersebut mengusik sejarah dan akidah sehingga ramai orang-orang Melayu beragama Islam hari ini lemah, sensitif, tiada jati diri dan tidak begitu patriotik.


Orang Melayu bangsat yang ‘jatuh cinta’ dengan orang kulit putih juga meraikan lisan kotor mereka yang menuduh orang Melayu malas, bodoh dan tidak bertamadun.

Padahal yang jenis berak dekat tepi kaki lima bangunan di London adalah orang-orang kulit putih yang menolak ajaran Islam inilah. Layakkah mereka disanjung?

Sehubungan itu pada akhir zaman ini, berhati-hatilah. Risau dalam menjaga akidah, Dajjal serta tenteranya muncul membawakan syurga tempatan yang lama diidamkan.

Bayangkan sahaja apabila Dajjal berkata, “Kalau orang Melayu tak nak kena tuduh sebagai pengganas, sokonglah aku sebagai Tuhan kamu. Maka aku lepaskan kamu untuk balik ke kampung!”

Masa ini, siapa kita? Jangan cakap kita masih layak dan mampu berdiri dengan jiwa pejuang tanah air seperti Tok Janggut, Mat Kilau dan lain-lain yang berjuang demi agama, bangsa dan negara.

(Visited 201 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button