Ekonomi

Spritzer terima Anugerah Tenaga Kebangsaan dan ASEAN

TAIPING 11 Sept – Gudang Automated Storage and Retrieval System (ASRS) SPRITZER telah diberi penghormatan dengan anugerah “Bangunan Cekap Tenaga” di peringkat nasional dan juga di ASEAN.

Dalam saingan menentang 114 calon lain di peringkat kebangsaan, anugerah itu diperoleh secara khusus dalam subkategori bangunan sifar tenaga di Anugerah Tenaga Kebangsaan (NEA).

Spritzer Mewakili Malaysia di Anugerah Tenaga ASEAN (AEA) 2023, acara berprestij yang dianjurkan oleh Pusat Tenaga ASEAN (ACE) di Bali, Indonesia, gudang ASRS Spritzer memenangi Indeks Tenaga Bangunan (BEI) negatif kerana penjanaan tenaga suria yang berlebihan.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Spritzer, Kenny Lim berkata, pihaknya amat berbesar hati dan amat berbangga kerana dikira antara penerima terbilang “Anugerah Bangunan Cekap Tenaga” berprestij yang disampaikan oleh ACE dan NEA.

“Gudang ASRS kami berfungsi sebagai bukti yang diperakui kepada prinsip bangunan hijau. Dengan komitmen yang tidak berbelah bahagi, kami memperjuangkan amalan tenaga mampan dan kekal berdedikasi teguh kepada matlamat bercita-cita tinggi kami untuk mencapai pelepasan sifar bersih menjelang tahun 2030,” katanya di sini hari ini.

Sistem gudang automatik Spritzer yang terletak di dalam kilang utama mereka di Taiping membuktikan sebuah inovasi dan kemampanan pengeluar air mineral terkemuka itu.

Kenny berkata, sistem ini beroperasi sepenuhnya pada tenaga yang diperoleh daripada sumber solar dan sumber boleh diperbaharui lain, memintas keperluan untuk input tenaga konvensional.

Pencapaian ini berfungsi sebagai satu peristiwa penting dalam perjalanan berterusan Syarikat ke arah menerima dan mempromosikan kemampanan, mempamerkan komitmen mereka terhadap amalan yang lebih hijau dan lebih cekap.

Ujarnya, Spritzer merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada NRECC, MGTC, dan ACE atas pengiktirafan yang amat dihormati ini.

“Kami juga mengucapkan tahniah kepada semua peserta atas usaha mereka yang benar-benar memberi inspirasi dalam bidang kelestarian. Bersama-sama, bersatu dalam tujuan, kami akan membuka jalan ke arah dunia pelepasan sifar” tambah Kenny.

(Visited 239 times, 8 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button