Hiburan

Money Heist: Korea keluarkan teaser pertama, peminat teruja

KUALA LUMPUR: Siri Netflix yang dinanti-nantikan Money Heist: Korea – Joint Economic Area baru sahaja melancarkan teaser pertamanya, dan peminat siri asal Sepanyol tidak sabar untuk menonton episod pertamanya.

Portal hiburan Hong Kong Jaynestars melaporkan semalam bahawa teaser, yang dikeluarkan pada hari Selasa, memberi peminat Money Heist gambaran tentang bintang utama Korea siri baharu itu, serta beberapa adegan yang terlibat.

Teaser itu mendedahkan bahawa pelakon terkenal Money Heist: Korea termasuk Yoo Ji-Tae, Park Hae-Soo, Kim Ji-Hoon, Park Jong-Seo, Lee Won-Jong, Jang Yoon-Ju, Lee Hyun-Woo, Kim Ji-Hoon, Lee Gyu-Ho dan Kim Yoon-Jin.

Ji-Tae memainkan watak Profesor, yang merupakan ketua dan dalang pasukan Money Heist.

Dia mencapai enam topeng berbeza yang digantung di dindingnya, dan topeng ini termasuk topeng Tal tradisional Korea dan topeng Salvador Dali yang ikonik.

Topeng inilah yang dipakai oleh pasukannya yang berani dan berdaya tahan yang berusaha sedaya upaya untuk melakukan rompakan terbesar dan paling bercita-cita tinggi di Korea Selatan.

Penggoda itu juga menunjukkan Kim Yoon-Jin sebagai ketua pasukan rundingan polis, yang merupakan musuh utama pencuri.

Money Heist: Plot Korea sangat “Korean” untuk membezakannya daripada asal Sepanyol. Ia diarahkan oleh Kim Hong-Seon, yang terkenal dengan siri thriller Voice (2017).

Skrip ini ditulis oleh Ryu Yong-Jae dari Liar Game (2014) dan Psychopath Diary (2019).

 

(Visited 325 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button