Ekonomi

Kerjasama MGRC Healthcare dan PPASM tingkat kesedaran kesihatan melalui hiburan, kesenian dan inovasi biofarmaseutikal

PETALING JAYA 11 Sept. – Malaysian Genomics Resource Centre Berhad (Malaysian Genomics) pakar genomik dan biofarmaseutikal terkemuka, mengumumkan Perjanjian Kerjasama Strategik dengan Persatuan Pentas Anak Seni Malaysia (“PPASM”)

Perkongsian itu, yang ditonjolkan pada Grand Final Nasional Miss International Malaysia 2023 yang akan datang pada 1 Oktober, menggabungkan hiburan, seni dan budaya dengan teknologi biofarmaseutikal termaju seperti imunoterapi, sel CAR-T dan produk kosmeseutikal sel Natural Killer (NK) seperti serum rambut, pelembap dan pencuci muka di bawah jenama mereka Rejuvium.

PPASM akan menguruskan aspek organisasi, termasuk kelulusan dan permit, manakala MGRCH menyumbang kepakaran peringkat teratasnya dalam imunoterapi dan terapi sel.

Kerjasama itu bertujuan bukan sahaja untuk menggalakkan kesedaran kesihatan tetapi juga untuk memupuk persekitaran di mana individu diberi kuasa untuk membuat keputusan kesihatan masing-masing.

Pengerusi Eksekutif Malaysian Genomics Azri Azerai berkata, kerjasama dengan PPASM menawarkan gabungan hebat jangkauan budaya dan biofarmaseutikal termaju, memperkasakan rakyat Malaysia untuk menjaga kesihatan mereka mengulangi komitmen kami terhadap penyelesaian penjagaan kesihatan yang inovatif.

Sementara itu Presiden/Pengarah Kebangsaan PPASM Jawed Hussain Raman Wahid berkata, dalam barisan kerja ini, pihaknya perlu sentiasa berada dalam keadaan terbaik untuk memberikan yang terbaik dalam kerja kami dan kepada penonton.

“Bekerjasama dengan MGRC, kami boleh mengetahui lebih lanjut tentang bukan sahaja kesihatan kami, tetapi juga penjagaan kesihatan pencegahan,” katanya di sini hari ini.

Kerjasama itu akan bermula dengan kedua-dua pihak mengambil peranan aktif dalam menganjurkan acara pendidikan dan promosi.

Ini termasuk tetapi tidak terhad kepada kempen dalam talian dan luar talian yang akan mendapat manfaat daripada kekuatan unik setiap rakan kongsi.

Hubungan PPASM dalam sektor seni dan budaya digabungkan dengan kecekapan saintifik MGRCH dijangka akan meningkatkan jangkauan dan kesan kempen kesedaran kesihatan ini.

Kerjasama itu juga mempunyai aspek amal, dengan kutipan bersih daripada acara Miss International Malaysia 2023 akan disalurkan kepada inisiatif CSR seperti Sandakan Break Cancer Support Association, Kinabalu Pink Ribbon, dan Inisiatif Meraki Daat Sabah.

Langkah ini memastikan bahawa kerjasama itu bukan sahaja bermanfaat dalam meningkatkan kesedaran dan mendidik orang ramai, tetapi juga mempunyai kesan ketara terhadap organisasi amal yang bekerja dalam domain yang sama.

Dalam semangat September sebagai bulan Kesedaran Kanser Darah, MGRCH juga baru-baru ini bekerjasama dengan Yayasan Kanser Malaysia (“YKM”) untuk meningkatkan kesedaran kanser dan kepentingan pengesanan awal dalam komuniti sel CAR-T dan sel Natural Killer (NK).

Sehingga 11 September 2023, harga saham MGRC berada pada 0.485 sen, dengan modal pasaran RM66.55 juta.

(Visited 244 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button