EkonomiUlasan

Kemunculan era komunikasi dalam digital membentuk perniagaan baru

Melihat kemunculan era komunikasi yang baharu kini kemunculan inonasi memberikan pengalaman baharu buat pelanggan dan membentuk masa depan perniagaan.

Melalui bantuan Infobip membantu memanfaat teknologi dan inovasi dalam memenuhi jangkaan pelanggan yang berkembang melalui perkongsian straregik.

Dari kiri ke kanan: Matt Armitage, hos BFM dan moderator perbincangan panel; Velid Begovic, Infobip VP Hasil APAC; George Ni, Pengarah Perkongsian dan Perikatan Serantau Infobip (APAC); Ruslana Reznikova, Infobip VP GM Eurasia dan APAC; dan Miguel Turnbull, Pengarah Pembangunan Perkongsian Strategik (Global) Infobip yang membincangkan pengalaman pelanggan semasa dan masa hadapan serta maksudnya untuk perniagaan.

Infobip, peneraju global dalam komunikasi awan, menganjurkan perbincangan bersama panel dari Industri teknologi.  Perbincangan ini bertujuan untuk memberi penerangan tentang tingkah laku pengguna yang berkembang, kepentingan pengalaman pelanggan, dan hala tuju masa depan industri penting ini.

Dalam landskap perniagaan hari ini, permintaan pengguna telah beralih ke arah akses segera kepada maklumat melalui interaksi.  Perubahan ini didorong oleh kelesuan platform automatik yang semakin meningkat di mana 75% pengguna menyatakan ketidakpuasan hati mereka dalam interaksi robotik dengan jenama.

Jenama mesti mengutamakan penyampaian maklumat dan perkhidmatan yang dicari oleh pelanggan dengan memenuhi jangkaan mereka untuk pengalaman yang lebih diperibadikan dan responsif bagi memastikan pengekalan pelanggan dan memupuk kesetiaan.

Walau bagaimanapun, perniagaan kini menghadapi beberapa cabaran untuk memberikan perkhimatan terbaik kepada pelanggan. Cabaran ini termasuk permintaan untuk tindak balas segera, keperluan untuk penyampaian perkhidmatan yang berkesan dan cekap, dan keupayaan untuk menghubungkan pelbagai platform dengan lancar dalam ekosistem yang kompleks.

Pemilik syarikat dinasihatkan mengoptimumkan semua interaksi pelanggan, dengan tumpuan untuk membina kepuasan dan kesetiaan kepada pelanggan demi meningkatkan hubungan baik bersama pelanggan.

Serta bersikap terbuka kepada penggabungan teknologi baharu untuk kekal relevan dalam dunia pengalaman pelanggan yang berkembang. Perkembangan dalam teknologi baharu seperti interaksi video dan suara dipacu AI, dan interaksi berasaskan teks ini memainkan peranan penting dalam membentuk pengalaman orang ramai di masa depan.

Infobip ialah platform komunikasi awan global yang membolehkan perniagaan membina pengalaman yang berkaitan merentasi semua peringkat perjalanan pelanggan.

Diakses melalui satu platform, penglibatan omnichannel Infobip, identiti, pengesahan pengguna dan penyelesaian pusat hubungan membantu perniagaan dan rakan kongsi mengatasi kerumitan komunikasi pengguna untuk mengembangkan perniagaan dan meningkatkan kesetiaan.

Lebih sedekad Infobip telah berkembang ke 75+ pejabat di seluruh dunia. Ia menawarkan teknologi binaan asli dengan kapasiti untuk mencapai lebih tujuh bilion peranti mudah alih dan ‘benda’ di 6 benua yang disambungkan kepada lebih 9,700+ sambungan di mana 800+ daripadanya adalah sambungan operator langsung.

Infobip ditubuhkan pada 2006 dan diketuai oleh pengasas bersamanya, Ketua Pegawai Eksekutif Silvio Kutić, Roberto Kutić dan Izabel Jelenić

9 teknologi berasaskan cahaya yang dicipta selain gentian optik & spektroskopi

PH-BN perlu bijak tangani isu komunikasi

(Visited 46 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button