EkonomiGajetNasional

Kenali Sembilan Jenama Telefon Pintar Yang Bermula Dengan Huruf ‘A’

Kita sebenarnya cuma mengenali beberapa jenis jenama telefon pintar yang kerap diiklankan di kaca televisyen mahu pun media sosial sahaja.

Selebihnya, nama jenama telefon pintar itu agak asing kedengaran melainkan kita sempat ke kedai telefon an mencari telefon pintar baharu.

Dalam artikel ini, penulis ingin berkongsi sembilan jenama telefon pintar yang bermula dengan huruf ‘A’ :

ACER

Di bawah jenama ini, Acer mencatatkan sebanyak 100 unit peranti dikeluarkan untuk pengguna dalam pasaran.


ALCATEL

Alcatel mencatatkan pengeluaran sebanyak 403 unit untuk sepanjang tempoh ia berada dalam pasaran.

ALLVIEW

Ini adalah jenama pertama bermula dengan huruf ‘A’ yang penulis kurang kenal namun sehingga ke hari ini, Allview telah mengeluarkan 157 unit peranti.

AMAZON

Kedengarannya seperti nama laman web e-commerce iaitu amazon.com yang cukup popular di persada antarabangsa. Untuk jenama ini, Amazon memiliki 22 unit peranti sahaja.

AMOI

Yang pernah pakai jenama telefon ini mungkin cantik orangnya. Sebab itulah ia dipanggil sebagai ‘Amoi’. Untuk jenama ini, Amoi pernah mengeluarkan 47 unit peranti.

APPLE

Sebut sahaja jenama ini, pasti kita terus membayarkan peranti yang mahal namun memiliki tahap keselamatan yang tinggi. Sehingga ke hari ini, Apple telah mengeluarkan sebanyak 89 unit peranti.

ARCHOS

Archos memiliki 43 unit peranti dalam pasaran dan dari segi bilangan kuantitinya, ia hampir sama dengan jenama Amoi.

ASUS

Bagi kaki gamers, model ini pasti menjadi pilihan utama kerana daya tahan baterinya. Untuk rekod, Asus telah mengeluarkan sebanyak 185 unit peranti.

AT&T

Dengar namanya sahaja cukup ‘lain macam’. Berdasarkan satu portal, jenama AT&T ini hanya mengeluarkan 4 unit peranti sahaja sehingga ke hari ini.

Anda pernah pakai telefon bimbit dengan jenama yang mana? Kongsikan bersama kami di ruangan komen!

(Visited 655 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button