Ekonomi

Insurans untuk penggemar aktiviti berbasikal di Malaysia

Syarikat insurans am, Allianz (Malaysia) Berhad (Allianz General) mengumumkan kerjasamanya dengan penanggung insurans antarabangsa Howden,  Broker , untuk menyediakan perlindungan insurans kepada penunggang basikal.

Walaupun aktiviti berbasikal mempunyai pengikut yang ramai di Malaysia, namun mereka telah lama mengeluh
kekurangan perlindungan insurans terhadap kemalangan atau kecurian.

Tawaran insurans basikal komprehensif Allianz General dan Howden menyediakan perlindungan terhadap kerosakan kemalangan/ kemalangan, kecurian, dan perlindungan aksesori dan bahagian tambahan yang ditentukan.

Allianz turut menawarkan insurans kemalangan peribadi Allianz Shield Plus sebagai sebahagian daripada perlindungan yang akan meliputi Kematian Akibat Kemalangan, Hilang Upaya Kekal, Ragut atau Percubaan Ragut, perbelanjaan perubatan serta Pilihan lain Faedah.

Ketua Pegawai Eksekutif Umum Allianz, Sean Wang mendedahkan bahawa syarikat teruja untuk memulakan perkongsiannya dengan Howden untuk berkhidmat menyediakan keperluan perlindungan kepasda penunggang basikal di Malaysia.

“Malaysia mempunyai komuniti berbasikal yang begitu ramai, dan apa yang kurang ialah penyelesaian insurans yang menjaga penunggang basikal dan perjalanan mereka. Di Howden, kami menjumpai rakan kongsi  pengedaran yang betul, dan kami sangat teruja untuk bekerjasama dan dapat menawarkan perlindungan yang bermakna untuk pelanggan kami,” kata Sean, yang juga Ketua Pegawai Eksekutif Allianz
Malaysia Berhad.

Jeffrey Chan, Ketua Pegawai Eksekutif Howden Malaysia, berkata: “Howden menyediakan kepada pelanggan dengan perkhidmatan dan pilihan yang mereka perlukan untuk menghadapi risiko hari ini dan
esok.

“Kami sangat teruja untuk bekerjasama dengan pengendali insurans terkemuka Malaysia, Allianz General, untuk meneroka pasaran insurans khusus ini penyelesaian bagi penunggang basikal untuk meningkatkan pengalaman berbasikal mereka.”

Untuk mengetahui lebih lanjut atau membeli Insurans Basikal, sila layari instapol.my/bike

(Visited 259 times, 2 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button