Ekonomi

Syed Najib letak jawatan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Pos Malaysia

Syed Md Najib Syed Md Noor meletak jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Kumpulan Pos Malaysia Bhd (Pos Malaysia) berkuat kuasa 1 Jun, 2021 selepas berkhidmat dengan syarikat itu selama hampir tiga tahun.

Dalam makluman kepada Bursa Malaysia, Pos Malaysia berkata Syed Md Najib dilantik pada Oktober 2018, ketika itu struktur jumlah surat berkurangan dan peralihan besar berlaku dalam tingkah laku pengguna terhadap produk penggunaan, platform digital lebih disukai, lapor Bernama.

Di bawah kepemimpinan Syed Md Najib, pelbagai inisiatif dilaksanakan dan antara kejayaannya ialah pencapaian pengimbangan semula tarif pos bersepadu, ia merupakan kenaikan tarif kedua dalam tempoh 28 tahun.

“Bekerja di Pos Malaysia dengan posmen dan kakitangan Pos Laju adalah pengalaman yang berharga. Terima kasih saya ucapkan kepada ahli lembaga, pengurusan dan semua pihak atas sokongan luar biasa,” kata Syed Md Najib.

Sementara itu, Pos Malaysia berkata ia menghormati keputusan Syed Md Najib untuk meletak jawatan.

“Ahli Lembaga Pengarah kini dalam proses mencari pengganti beliau yang sesuai. Syarikat mengucapkan terima kasih kepada Syed Md Najib atas sumbangannya yang tidak ternilai dan selamat maju jaya,” katanya.

(Visited 411 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button