Nasional

Lebih banyak inisiatif jika BN menang

Ismail Sabri memberi jaminan jika diberi mandat baharu, Barisan Nasional (BN) akan melaksanakan lebih banyak inisiatif berhubung perkara yang berkaitan dengan kesejahteraan dan kepentingan rakyat.

Beliau berkata kesungguhan kerajaan pimpinan Barisan Nasional dalam menjaga kepentingan rakyat dicerminkan dalam pelbagai pencapaian sepanjang 16 bulan kepimpinannya, walaupun beliau telah mengambil alih pentadbiran ketika negara sedang berdepan dengan pandemik Covid-19.

“Saya mengambil alih kerajaan dalam keadaan kes Covid-19 tinggi. Isu ini melibatkan kehidupan rakyat. Fokus kami pada peringkat awal ketika itu adalah untuk memastikan kes terkawal sehingga jumlah (kes baharu) berkurangan dan kami boleh membuka semula pelbagai sektor bagi membolehkan rakyat menjalani kehidupan normal.

“Saya berjanji jika (Barisan) diberi tempoh lima tahun lagi, lebih banyak inisiatif yang kita rancang untuk rakyat dapat dilaksanakan kerana kita akan mempunyai tempoh yang lebih lama untuk melaksanakannya,” katanya.

Ismail Sabri juga merayu kepada pengundi muda supaya melemparkan sokongan mereka ke belakang Barisan, yang menurutnya sentiasa menjaga kepentingan mereka, selain menjadi sebuah gabungan yang berpengalaman dan mempunyai rekod baik dalam mentadbir negara.

(Visited 130 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button