Hiburan

Tidak adil hukum kelab komedi kerana tindakan biadap wanita itu, Douglas Lim

KUALA LUMPUR: Kelab Komedi Crackhouse yang mendapat kecaman baru-baru ini, selepas klip video kontroversi seorang wanita yang didakwa menghina kesucian agama Islam semasa persembahan komedi di tempat itu menjadi viral, menyaksikan beberapa pelawak popular tempatan datang untuk mempertahankannya.

Antaranya ialah Douglas Lim yang juga juruhebah radio Fly FM yang mendakwa kejadian malang itu adalah tindakan sabotaj oleh orang yang tidak bertanggungjawab.

Menerusi Facebook baru-baru ini, pelawak berusia 44 tahun itu menulis, “Saya berdiri dengan komedi dan saya berdiri dengan @crackhousekl. Penghibur (jika saya boleh memanggilnya) bertujuan untuk memberi hiburan dan komedi. Ini bukan komedi.”

“Saya anggap ini satu tindakan sabotaj oleh orang yang tidak bertanggungjawab. Dan saya dengar dia pernah melakukan perbuatan/lakonan yang sama di tempat lain,” tambahnya.

Siaran beliau juga disertakan dengan video pendek di mana beliau mengulangi pendapatnya bahawa individu berkenaan adalah “sangat biadap dan mengejutkan.”

Douglas Lim juga mempertahankan tempat dia membuat persembahan sebelum ini.

“Crackhouse telah berjalan selama lapan tahun dan saya telah membuat persembahan di sana banyak kali, pergi ke sana untuk menonton rancangan dan saya tidak pernah melihat sesuatu seperti itu sebelum ini.

“Jadi, jika ada yang beranggapan bahawa Crackhouse adalah tempat pembiakan untuk persembahan biadab seperti itu, ia tidak.

“Ia adalah tempat yang selamat di mana kedua-dua pelawak profesional dan amatur, di mana pelawak yang baru muncul dan menarik boleh pergi dan mencuba yang terbaik untuk bercerita jenaka hanya untuk membuat orang ketawa,” katanya.

Douglas Lim juga bersimpati dengan pengasas kelab komedi itu yang terpaksa berdepan dengan kejadian negatif ini selepas menghadapi pandemik selama 2 tahun.

“Anda telah melalui pandemik di mana anda terpaksa pergi membuat persembahan secara langsung kepada penjual piza hanya untuk terus hidup dan sekarang, ini pula berlaku. Saya sangat kesal kerana ini berlaku,” katanya.

Personaliti lain yang bersuara menentang persembahan kurang baik dan mempertahankan kelab komedi itu termasuk Harith Iskander, Datuk Afdlin Shauki, Sharifah Amani dan Kavin Jay.

 

(Visited 296 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button