Auto TravelBerita Auto

Penampilan di luar jangkaan dengan Toyota Vios serba baharu

UMW Toyota Motor akan melancarkan Toyota Vios serba baharu dengan reka bentuk baharu yang berkuasa untuk kedua-dua luaran dan dalaman yang menggabungkan teknologi dan ciri baharu bertujuan untuk menjadikan pemanduan Vios lebih menyeronokkan. Untuk model serba baharu, spesifikasi dipertingkatkan dan dinaik taraf ciri menawarkan pelanggan nilai yang lebih besar, memberi inspirasi kepada kepuasan dan kepuasan pembeli.

Toyota Vios serba baharu dipertingkatkan dengan prestasi yang lebih baik dan pecutan yang lebih pantas kini dibuka untuk tempahan bermula 24 Februari 2023. Tempahan boleh dibuat di semua Toyota yang sah bilik pameran di seluruh negara. Mengguna pakai bahasa reka bentuk baharu, model generasi baharu menampilkan penampilan yang lebih berkuasa dengan ‘siluet fastback’.

Hidung panjang, kabin berat sebelah belakang dan badan rendah menjerit kesukanan yang didatangkan dengan sedan mewah kelas atas ini. Jarak roda yang panjang dan tayar berdiameter besar menyumbang untuk mencipta badan rendah yang kelihatan kuat dan besar.

“Toyota Vios serba baharu bersedia untuk menjadi tumpuan kerana kereta itu pastinya berkualiti tinggi pada harga kompetitif yang pastinya melebihi jangkaan pelanggan,” kata Datuk Ravindran K., Presiden UMW Toyota Motor. Selaras dengan trend Toyota yang menawarkan kereta yang lebih baik, Toyota telah menggabungkan kemajuan teknologi automotif dengan spesifikasi yang dinaik taraf untuk memberikan Toyota Vios serba baharu yang unggul nilai pemilikan.

Enjin 1.5 liter DOHC Dual VVT-i yang terbukti telah dipertingkatkan untuk memberikan prestasi yang lebih kukuh manakala CVT 7-kelajuan baharu dengan Sequential Shiftmatic memberikan pecutan lebih pantas serta meningkatkan kecekapan bahan api. Pemandu akan dapat menikmati paparan gred tinggi dan keselesaan yang lebih baik dengan reka bentuk semula untuk a postur pemanduan yang selesa.

Ciri baharu seperti Paddle Shifter dan Electronic Parking Brake menambah keselesaan kepada permotoran. Lebih daripada sekadar sentuhan keanggunan, Toyota Vios serba baharu kini memancarkan pengalaman premium, di sekelilingnya. Dengan bahan sentuhan yang lebih baik dan lebih lembut di keseluruhannya keseluruhan kabin.

Toyota Safety Sense (TSS) menawarkan ciri keselamatan yang lebih baik untuk kedua-dua pemandu dan penumpang yang menggunakan Teknologi maju. TSS memberi amaran kepada pemandu tentang bahaya dan juga bertindak secara autonomi untuk mencegah atau mengelakkan perlanggaran.

Toyota Vios serba baharu bersedia untuk menepati jangkaan dan berpegang pada janji jenamanya iaitu pantulan kedua-dua pemandu dan Vios. Vios menentang persepsi tujuannya, perjalanan dan premium. Sama seperti pemandu menentang stereotaip, label dan had tentang apa yang dia boleh jadi. Dalam erti kata lain, terdapat lebih daripada yang dapat dilihat dengan Toyota Vios serba baharu. Pendek kata, ini bukan Vios yang anda kenali dahulu. Dari dalam ke luar Ini adalah Vios serba baharu.

UMW Toyota Motor akan mendedahkan spesifikasi yang lebih menarik selepas pelancaran. Sebagai model teras untuk UMW Toyota Motor, Vios sentiasa bernilai wang, boleh dipercayai dan sedan penuh ciri di negara ini dengan lebih 505,000unit terjual sejak pelancarannya. Vios mempunyai telah dipasang secara tempatan di kemudahan pembuatan UMW Toyota Motor, Assembly Services Sdn Bhd (ASSB) di Shah Alam sejak model itu mula diperkenalkan pada 2003.

Pelanggan mendapat pelbagai pilihan, terima kasih kepada pelbagai varian dan aksesori untuk membantu pelanggan menyesuaikan kenderaan mereka mengikut citarasa mereka. Perkembangan ini menggambarkan syarikat objektif untuk menyokong usaha kerajaan mempromosikan penyetempatan dalam automotif Malaysia industri.

Hasilnya, Toyota Vios telah menjadi kereta terlaris dalam segmen bukan nasional seluruh Malaysia. Toyota Vios ialah kenderaan “bangga untuk memiliki” yang menjangkau khalayak yang luas, telah terjual dengan baik di negara ini sepanjang tahun.

Toyota Vios serba baharu didatangkan dalam dua varian – 1.5 G (AT) advanced dan 1.5 E (AT) value deal – in 5 pilihan warna dengan Spicy Scarlet menjadi pilihan baru. Semua model Vios baharu didatangkan dengan jaminan 5 tahun dan perbatuan tanpa had. Pemilik juga menikmati 24SEVEN Road Assist dan 3 tahun langganan percuma untuk Sistem Telematik Kenderaan Toyota yang memantau lokasi kereta pada setiap masa.

Kredit: EnjinDotCom

Artikel berkaitan > Toyota terus mara dengan teknologi Hibrid Elektrik di Malaysia

(Visited 344 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button