Nasional

Pasangan terlibat kemalangan sepatutnya bertunang pada Jumaat

SEORANG ibu yang berasa gelisah kemudian mendapat tahu bahawa dia merasakan perkara itu kerana anak perempuannya cedera parah dan tunang anaknya meninggal dunia dalam kemalangan di Kilometer 105 Jalan Kuala Terengganu-Kuantan dekat Kerteh pada Sabtu.

“Tidak hairanlah saya berasa ganjil, ini kerana mereka akan menjadi mangsa kemalangan,” kata Salmah Idrus, 53.

Dalam kemalangan yang berlaku kira-kira pukul 11 malam Sabtu lalu, tunang anaknya, Muhammad Alif Hafizuddin, 24, yang berasal dari Bukit Kuang, Kemaman meninggal dunia manakala anak perempuannya, Nuralifah Ilyana Azman cedera parah dan bertarung nyawa.

Salmah berkata, dia amat sedih dan kecewa kerana pertunangan Nuralifah dengan Muhammad Alif sepatutnya berlangsung di rumahnya di Kampung Seberang Pintasan, Dungun pada Jumaat.

“Muhammad Alif datang ke rumah itu kira-kira tengah hari Sabtu untuk membawa Nuralifah membeli hadiah pertunangan dan hadiah serta mengambil beberapa barangan lain yang telah dibeli dan disimpan di rumahnya di Kemaman.

“Sepanjang dua jam itu, saya berasa pelik kerana Muhammad Alif merenung kosong ke ruang kosong dan tidak banyak bercakap” kata Salmah.

“Siapa sangka itu adalah tanda bahawa dia akan meninggalkan kita selama-lamanya,” katanya.

Salmah berkata, ketika kemalangan berlaku, Muhammad Alif sedang menghantar Nuralifah pulang ke Dungun.

“Malam itu saya berasa tidak selesa dan gelisah, dan saya terkejut apabila mendapat tahu kemudian bahawa mereka terlibat dalam kemalangan kira-kira pukul 1 pagi.
“Suami saya hanya mengetahui apa yang berlaku kerana ketika itu dia keluar ke laut menangkap ikan,” katanya.
Salmah berkata, beliau dimaklumkan Nuralifah perlu menjalani pembedahan di Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu. -SM
(Visited 95 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button