Ekonomi

Kedai snek The Golden Duck kini dibuka di Malaysia

PEMBEKAL kerepek kulit ikan dan hirisan kentang yang disalut dengan kuning telur masin terkena dari Singapura,The Golden Duck Co. telah membuka kedai pertamanya di Malaysia.

The Golden Duck, yang diasaskan oleh Jonathan Shen dan Christopher Hwang pada 2015, telah menjadi salah satu jenama lazat terkemuka di Singapura sejak 2018, di mana ia boleh didapati di kebanyakan peruncit utama di pelbagai lokasi serta dalam talian di 15 negara termasuk China, Mauritius, Filipina, Australia, Amerika Syarikat, Qatar dan Kerajaan Arab Saudi.

Pengasas bersama The Golden Duck, Shen berkata, pihaknya sangat teruja bahawa produknya kini boleh didapati di kedai fizikal di Malaysia.

“Kami tahu ramai rakyat Malaysia sudah biasa dengan rasa produk kami dan kini mereka boleh membelinya dengan mudah di luar rak dan dalam talian apabila mereka mengidamkannya.” katanya di sini.

The Golden Duck telah dilancarkan pada November 2015 di gerai pusat membeli-belah dan dengan cepat mengumpulkan pengikut, dengan populariti hirisan kentang bersalut kuning telur masin mereka menyebabkan kedua-duanya mengehadkan pembelian kepada lima beg bagi setiap pelanggan.

Kedua-dua pengasas tersebut telah mendapat tempat dalam senarai Forbes 30 Bawah 30 Asia pada 2017 sebagai usahawan berjaya selepas makanan ringan yang mereka jual menjadi popular dalam kalangan rakyat Singapura, yang menggunakan purata 10,000 beg seminggu menjelang 2017.

Hari ini, The Golden Duck menghasilkan sehingga 300,000 beg sehari dari kilangnya di Singapura.

The Golden Duck menawarkan pilihan yang sihat dengan rasa dan kualiti yang diperoleh daripada bahan-bahan di seluruh Asia kerana kami mahu snek kami menonjol.

Kerepek kulit ikan yang disalut dengan kuning telur masin dan perisa lain seperti Sichuan Mala atau Chili Crab akan memeriahkan perhimpunan hujung minggu atau dijadikan sebagai iringan menonton filem.

Lima produk utama Golden Duck termasuk Crisps Kulit Ikan Kuning Telur Masin, Permatang Kentang Kuning Telur Masin, Tempura Rumpai Laut Cili Ketam, Tempura Rumpai Laut Ketam Telur Masin dan Campuran Gourmet Bangkok Tom Yum Goong.

Produk Golden Duck boleh didapati dari pertengahan Mei dan seterusnya di kedai Village Grocer dan Family Mart serta di laman web dan Lazada.

(Visited 200 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button