Hiburan

Ibu Syamsul harap cucunya diberi bapa lebih baik, tak restu kahwin Ira Kazar

“Syamsul, jangan jadi hipokrit.”

Ini reaksi Datin Patimah Ismail, ibu kepada pengarah filem Syamsul Yusof, terhadap pengumuman mengejutkan bahawa anaknya telah berkahwin dengan isteri kedua, Ira Kazar, di Thailand.

Patimah ketika dihubungi berkata, dia menyedari masalah dan konflik dalam rumah tangga anaknya sebelum menjadi pengetahuan umum di media sosial.

Katanya, dia tidak akan memberikan restu kepada perkahwinan kedua anaknya.

“Saya tidak terima perkara ini (perkahwinan kedua Syamsul). Saya baru mengetahui perkara ini selepas diberitahu oleh Syamsul sendiri. Tetapi saya memberitahunya bahawa saya tidak menerimanya dan tidak merestuinya.

“Dia memberitahu saya perkara ini hanya selepas berkahwin,” katanya kepada Harian Metro.

“Dia telah menafikannya sebelum ini. Dia bertegas bahawa dia tidak berkahwin. Dia berkata orang ramai memburuk-burukkannya dan dia mahu menyaman mereka yang mereka cerita ini.

“Namun hari ini, dia mengesahkan segala-galanya. Jadi sekali lagi, saya katakan bahawa saya tidak membenarkannya dan tidak memaafkannya,” katanya.

Patimah dalam catatan Instagram sebelum ini menulis bahawa dia memohon pertolongan Allah untuk memberikan yang terbaik untuk dua cucunya iaitu anak Syamsul.

“Semoga Allah memberikan cucu-cucu saya bapa yang lebih baik,” tulisnya.

Siaran beliau telah menimbulkan tindak balas yang bertubi-tubi daripada pengikutnya, yang menyatakan simpati mereka.

Ramai juga yang berterima kasih kerana menjadi ibu mertua yang baik kepada Puteri Sarah Liyana yang merupakan isteri pertama Syamsul.

 

(Visited 2,624 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button