Hiburan

Akhirnya Syamsul Yusof mengaku nikah Ira Kazar

Pengarah yang dilanda kontroversi Syamsul Yusof menamatkan spekulasi mengenai status perkahwinannya dengan mengesahkan sudah menikahi isteri kedua, Ira Kazar, hari ini.

Artis berusia 39 tahun itu berkongsi berita itu menerusi klip video yang dimuat naik di akaun Instagramnya hari ini.

Tanpa mendedahkan lokasi majlis akad nikah, majlis itu dihadiri bapa Ira, pelakon veteran Kazar Saisi, yang berkhidmat sebagai wali.

“Hari ini saya adalah suami kepada Ira dengan bapanya Saisi sebagai wali. Ira sah menjadi isteri saya sekarang mengikut undang-undang Syariah dan di sisi Allah,” katanya.

Syamsul menambah, “Saya telah berkahwin dengan Ira secara sah di Thailand. Ada sebab saya memilih untuk berkahwin di sana untuk memudahkan beberapa perkara.”


Pengarah Mat Kilau Kebangkitan Pahlawan itu menjelaskan perkahwinan itu telah pun didaftarkan dan Puteri Sarah Liyana masih lagi isteri pertamanya.

“Saya nak jelaskan yang Puteri Sarah masih isteri saya. Kepada Puteri Sarah, saya mengharapkan kepulangan awak.

“Pulanglah ke rumah supaya kita boleh berbincang tentang perkara ini dan bukannya menyiarkan segala-galanya di media sosial. Bawa anak-anak kita kembali.

“Terus-terang, bawa anak-anak ke sana sini tanpa kebenaran suami… saya tetap suami awak. Saya tidak mahu cakap banyak, fikirkan sahaja,” katanya.

Syamsul juga berkata dia tidak berniat untuk membelakangi keluarganya.

“Tidak pernah terfikir untuk membelakangkan keluarga, mengharapkan doa yang baik daripada ibu bapa, adik-beradik dan keluarga.

“Saya berdoa semoga keputusan saya diberkati dan dilindungi Allah daripada sebarang perkara yang tidak benar, dengki dan niat yang tidak baik.

“Paling penting, saya mengharapkan doa yang terbaik daripada orang lain. Saya bukanlah manusia yang sempurna, ada kalanya saya tersilap,” katanya.

(Visited 5,905 times, 2 visits today)

Show More

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button