Hiburan

Di sebalik karakter ceria pelakon ini rupanya ini terjadi semasa zaman kecilnya

SIAPA yang tidak kenal dengan pelakon dari negara India ini, Johny Lever, terkenal dengan watak cerianya yang sering menghiburkan penonton dengan aksi lawak jenakanya di layar skrin. Beliau juga dianggap sebagai pelawak terbaik dalam Industri perfileman Bollywood.

Melalui artikel dari TamilBolly, Johny mendedahkan sesuatu yang sering terjadi pada dirinya semasa kecil dahulu iaitu realiti gelap kehidupannya tinggal di setinggan.

Pelakon berusia 66 tahun itu pernah membunuh diri semasa kecil kerana melihat bapanya ketagihan alkohol tetapi terfikirkan tiga adik perempuannya masa kecil dia berubah fikiran.


‘’Saya menghadapi cabaran pada zaman kanak-kanak. Saya terpaksa menjaga keluarga saya. Akan ada makanan hanya jika saya bekerja. Ayah saya seorang yang suka mabuk dan dia tidak akan tahu apa yang dia lakukan. Dia pernah terlibat dengan gaduh. Begitu banyak kali saya telah membuang senjatanya.

‘’Pada usia 13 tahun, saya pergi ke landasan kereta api untuk membunuh diri. Saya sudah muak dengan ayah saya. Jadi saya pergi ke trek dan kereta api akan datang. Tiba-tiba wajah tiga adik perempuan saya muncul di depan mata saya berkata, ‘apa akan jadi kepada kita?’ dan saya segera beredar dari trek.

Tambahnya lagi, dia jatuh cinta dengan muzik selepas mendengarkannya malahan perkara bunuh diri itu membawanya keluar dari fikiran.

‘’Sekitar jam 6.45 petang atau 7 malam. Saya bangun dan pergi berhampiran kedai gunting rambut dan ia mempunyai muzik yang dimainkan di sana. Di belakang kedai, ada bangku dan saya duduk di sana”

Lagu “Main to tum sang nain mila ke haar gayi sajna” daripada filem Man Mauji 1962, yang menarik perhatian Johny pada ketika itu.

“Lagu itu dimainkan di kedai dan saya rasa semua ketegangan dan kemurungan saya hilang. Saya mula berasa baik dan saya fikir, ‘Saya akan meninggalkan muzik?’ Saya jatuh cinta dengan muzik. Muzik menyelamatkan saya, dan mengajar saya cara hidup. Lihatlah kuasa yang ada,” kongsi Johny yang penuh emosi.

Menceritakan lebih lanjut tentang di Kawasan penduduk Dharavi, Beliau setiap hari menyaksikan pembunuhan, sehingga kini beliau masih ingat ketika berusia tujuh tahun melihat pembunuhan pertama kali berlaku.

‘’Di kawasan kami, Vardharajan berada di sana dan Mastaan bhai berada di sebelah Bombay. Mereka seperti adik-beradik sebenar antara satu sama lain. Jika sesuatu berlaku di sini di Dharavi, Mastaan saab akan datang dan jika pihak itu sesuatu akan berlaku, Vardharajan akan pergi. Apabila dia akan datang ke sini, akan ada orang ramai yang ramai. Terdapat banyak penghormatan kepadanya”, luahnya.

Artikle Berkaitan :>

Aktres senior Bollywood Veena Kapoor masih hidup

BOLLYWOOD sudah tiada adegan tarian

(Visited 50 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button