Nasional

Berpesta semasa PKPP, 310 dikenakan kompaun

SEBANYAK 310 orang telah dikompaun selepas polis menyerbu sebuah pusat hiburan di Jalan PJU 7/3 Mutiara Damansara, Petaling Jaya, semalam.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd. Faisal berkata, kesemua mereka ditahan dalam serbuan di tiga buah premis bermula pukul 11 malam hingga 5 pagi tadi.

“Daripada jumlah tersebut, 200 orang lelaki dan 110 orang wanita lingkungan umur 20 ke 30 tahun ditahan.

“Mereka didapati melakukan kesalahan di bawah Peraturan 11(1) Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 2020.

“Kesemua mereka telah di kenakan kompaun rm 1,000.00 setiap seorang kerana kesalahan tersebut,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

BACA> Tayar kereta Guan Eng pancit ketika menuju ke pejabat SPRM

Menurut Nik Ezanee, polis turut menahan menahan seorang lelaki warganegara tempatan berumur 29 tahun kerana disyaki menggaji pekerja asing tanpa permit kerja yang sah.

Jelasnya, premis itu juga didapati beroperasi tanpa lesen yang sah.

“10 lelaki warganegara asing berusia lingkugan 25 hingga 30 tahun juga ditahan kerana disyaki bekerja di dalam pusat hiburan tersebut tanpa permit yang sah.

“Kesemua mereka telah ditahan dan disiasat di bawah Seksyen 39(b) dan Seksyen 55B Akta Imigresen 1959/63,” ujarnya.

BACA> UMNO-Muhyiddin: MT ada kuasa pertimbang – Annuar

Nik Ezanee berkata, pihaknya turut merampas sebuah pembesar suara jenama EV2, amplifier jenama Behringer, mikrofon , televisyen dan wang tunai berjumlah RM9,530.

Tambahnya, jumlah kompaun dalam operasi semalam adalah yang terbanyak pernah dikeluarkan dan pihaknya tidak teragak-agak untuk meneruskan operasi sama di lokasi lain sekitar daerah Petaling Jaya. -SM

(Visited 125 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button