NasionalPolitik

ADUN Kota Damansara dan keluarga dijangkiti Covid-19

AHLI Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota Damansara, Shatiri Mansor dari PKR dan isteri serta dua anaknya  positif Covid-19, sembilan hari setelah pulang dari perjalanan ke Sabah.

Shatiri mengesahkan berita itu melalui video yang dimuat naik di Facebooknya.

Beliau mengatakan bahawa dia adalah antara kumpulan lapan orang dari pusat khidmat Dewan Undangan Negeri (DUN)  Kota Damansara yang menjalani pemeriksaan Covid-19 di Klia2 setelah kembali dari Sabah pada 27 September.

“Kami diperintahkan untuk dikuarantin di rumah hingga 11 Oktober. Pada 30 September isteri saya menerima panggilan dari pusat kesihatan yang mengesahkan bahawa dia positif Covid-19 dan (dia) dibawa ke hospital Sungai Buloh,” katanya.

“Oleh kerana dia adalah kontak dekat, dia dipanggil ke pejabat kesihatan daerah Petaling pada 2 Oktober untuk diperiksa lagi.

“Hari ini, saya menerima panggilan dari pejabat kesihatan bahawa saya positif Covid 19, begitu juga dengan dua anak saya,” katanya.

Shatiri berkata, beliau dan dua anaknya akan dibawa ke Hospital Sungai Buloh untuk mendapatkan rawatan.

Walau bagaimanapun, tiga yang lain dalam kumpulannya dari perjalanan Sabah adalah negatif dan kini menjalani kuarantin di rumah masing-masing sehingga 16 Oktober.

Katanya, pusat khidmatnya akan beroperasi seperti biasa dan akan dikendalikan oleh kakitangan yang tidak melakukan perjalanan ke Sabah.

Shatiri terpilih ke kerusi Kota Damansara pada 2018, mengalahkan Halimaton Saadiah Bohan dari Barisan Nasional dengan 15,700 undi dalam pertandingan empat penjuru. – SM

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka klik dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button