Auto TravelNasionalNegeriRencah HidupTravel

10 Hotel Dengan Bajet Bawah RM200 Sehari Yang Tawarkan Staycation Khas Untuk Orang KL

Walaupun tidak dapat merentas daerah atau negeri, mujurlah hotel atau inap desa masih boleh beroperasi seperti biasa dan dibuka khas untuk pengunjung tempatan sahaja.

Dalam erti kata lain, ia membawa maksud orang awam masih boleh melakukan aktiviti staycation tanpa perlu berbelanja besar kecuali membayar bilik hotel atau inap desa yang ditempah.

Berdasar platform tempahan atas talian, Booking.com, terdapat beberapa hotel yang menawarkan perkhidmatan staycation dan orang ramai berpeluang untuk mengambil mood ala-ala sedang bercuti.

Untuk senarai tersebut, berikut adalah carian Suara Merdeka dan semoga ia bermanfaat untuk anda yang selama ini terlampau rasa stres akibat bekerja dari rumah (WFH) atau sudah lama tidak makan angin :

DoubleTree By Hilton Kuala Lumpur – RM188

THE FACE Suites – RM187

Tamu Hotel & Suites Kuala Lumpur – RM185

Concorde Hotel Kuala Lumpur – RM180

Novotel Kuala Lumpur City Centre – RM170

Aloft Kuala Lumpur Sentral – RM160

Berjaya Times Square Hotel, Kuala Lumpur – RM158

Dorsett Kuala Lumpur – RM155

Meliá Kuala Lumpur – RM147

Hilton Garden Inn Kuala Lumpur – South – RM98

Walau bagaimanapun, harga tertakluk kepada promosi semasa yang ditawarkan oleh pihak hotel berdasar kapasiti bilik yang ditawarkan.

Namun diingatkan kepada para pengunjung bahawa cafe, gimnasium dan juga kolam renang tidak dibuka bagi mengawal perebakan penyakit.

Apa kata kongsi artikel ini kepada rakan-rakan, ahli keluarga atau pasangan? Moga-moga dapat bangkitkan mood baharu selepas staycation untuk sehari dua! – SUARA MERDEKA

(Visited 578 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button