Politik

UMNO, Bersatu mulakan rundingan

JIKA Selasa lalu, hubungan UMNO dan Bersatu dilihat akan retak dan menanti belah selepas UMNO meletakkan syarat baharu untuk meneruskan kerjasama politik dengan kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Bagaimanapun ‘keretakan’ itu mungkin akan diperbaiki selepas UMNO dan Bersatu memulakan rundingan melalui wakil kedua-dua parti.

Perkembangan yang memberikan harapan itu dinyatakan oleh Setiausaha Barisan Nasional Tan Sri Anuuar Musa dalam ciapannya di Twitter.

UMNO juga, menurut beliau akan memulakan mesyuarat dengan Pas Ini ini melalui kerjasama dalam Muafakat Nasional.

Katanya, rundingan dan mesyuarat antara UMNO dengan Bersatu dan Pas itu akan berjalan dalam suasana keluarga.


“Saya gembira mendapat tahu wakil umno dan Bersatu sudah pun memulakan rundingan.Begitu juga dgn Pas.Insyallah Isnin ini MN bermesyuarat.

“Semuanya dalam suasana “anak beranak”. Kita doakan segalanya dipermudahkan ALLAH SWT,” ciap Annuar.

Selasa lalu, UMNO meletakkan syarat baharu untuk meneruskan kerjasama politik dengan kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Perkara itu diputuskan melalui Mesyuarat Biro Politik Majlis Tertinggi UMNO yang dipengerusikan Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamid, di Kuala Lumpur.

Setiausaha Agung UMNO, Datuk Ahmad Maslan, melalui kenyataan medianya berkata, parti itu membuat pertimbangan untuk menarik diri daripada menyokong PN.-SM

 

(Visited 64 times, 1 visits today)

Show More

KHAIRULANUAR YAHAYA

Khairulanuar mempunyai pengalaman sebagai wartawan di Karangkraf, Bernama TV dan terakhir di Utusan Malaysia. Pernah membuat liputan kemanusiaan di Gaza, Pakistan, Jepun, Somalia, Lubnan dan Syria. 'Kehilangan' jurukamera, Noramfaizul ketika sama-sama bertugas di Somalia sesuatu yang tidak pernah beliau lupakan.

Related Articles

Back to top button