Nasional

Sambutan hari raya Malaysia Madani redakan suhu politik

Ketua Pengarah J-KOM, Datuk Dr Mohammad Agus Yusoff menyifatkan Rumah Terbuka Malaysia Madani di Kedah berjaya meredakan suhu kebencian politik di kalangan rakyat.

Beliau yang turut hadir pada program berkenaan mendapati rakyat yang datang gembira kerana dapat bersalaman dan berfoto tanpa mengira darjat.

“Mereka bergaul mesra tanpa mengira parti dan kecenderungan politik, agama dan kaum, dan kaya atau miskin.

“Bahagia sungguh hati menikmati suasana ini. Majlis ini bukan program vvip, bukan program kempen politik, tetapi majlis meraikan rakyat, dari rakyat dan untuk rakyat,” katanya menerusi hantaran di Facebook pada Sabtu.

Mohammad Agus menegaskan tidak ada pun pengunjung yang kisah tentang dakwaan menyatakan rumah terbuka berkenaan membazir, menggunakan duit rakyat dan sebagai kempen pilihan raya.

“Mana mungkin amalan mulia memberi makan dan menyantuni rakyat marhaen satu pembaziran. Lagi mulia kerana ia menyambung silaturahim sesama insan, hanya setahun sekali.

“Berjayakah program tadi? Jika ribuan yang hadir, tentunya berjaya. Malah, majlis tadi adalah promosi terbaik bagi negeri Kedah,” ujarnya.

Tambahnya lagi, selepas ini beliau berhasrat untuk turut meraikan majlis selanjutnya yang akan diadakan di UiTM Permatang Pauh (6 Mei), Seremban (7 Mei), Kota Bharu (12 Mei), Kuala Terengganu (13 Mei), dan kemuncaknya di Batu Caves pada 14 Mei.

“Setelah acara selesai, saya pulang dengan satu ungkapan, gembira dapat berjumpa dan beramah mesra dengan rakan seagama setelah sebulan berpuasa.

“Gembira dapat bergaul dengan rakyat dari pelbagai bangsa yang hadir, hebatnya Malaysia Madani,” kata Mohammad Agus.

(Visited 320 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button