Hiburan

Rumah Juri Gegar Vaganza Hetty Koes Endang, Luas dan Ada Tempat Main Golf!

RUMAH Hetty Koes Endang didominasi oleh cat berwarna putih. Tampak dari depan rumah Hetty Koes Endang begitu besar dan mewah.

Masuk ke dalam bahagian rumah, disambut dengan hiasan-hiasan serta lukisan yang dipajang di dinding rumah. Ada pula sebuah kaca yang sengaja dipasang di dekat pintu masuk. Ada pula sebuah lampu kristal putih yang dipasang di bahagian depan.

Ruang Santai

Hetty Koes Endang kemudian mengajak Raffi, Nagita dan Mama Rieta ke ruangan yang biasa digunakan untuk bersantai. Tak ada kursi di ruangan ini. Keluarga Hetty Koes Endang terbiasa duduk melepak di ruangan ini.

Tampak sebuah meja kecil di bahagian tengah yang telah dialasi oleh karpet. Ada juga bantal-bantal yang biasa digunakan untuk sandaran kepala.

“Ini ruangan ya kalau kita duduk duduk gitu kan. Ini bisa diguna musala juga untuk solat,” kata wanita yang akrab disapa Bunda Hetty ini dipetik dari channel youtube Rumah Seleb MNC TV.

Koleksi Baju untuk Show

Di sebelahnya ada tempat untuk menyimpan baju-baju untuk show. Tampak baju-baju tersebut disimpan rapi.

“Ini baju baju untuk show. Afi yang menguruskan. Ini baju semasa di Esplanade Concert Hall Singapura Ini terbaharu di Malaysia,” kata Afifah Qamariah atau Afi, salah seorang anak Hetty Koes Endang.

Ruangan Keluarga

Hetty Koes Endang kemudian menunjukan ruangan kegemarannya yang terdapat sofa-sofa dan kerusi. Ruangan ini biasa digunakan untuk tempat berkumpul ataupun berbincang dengan keluarga ataupun rakan dekat.

Di salah satu sudut ruangan, terdapat sebuah piano. Tampak pula foto-foto serta hiasan-hiasan.

“Ini ruangan kegemaran bunda,” kata Hetty Koes Endang.

Tempat Menyimpan Karya

Hetty Koes Endang kini berusia 62 tahun. SHetty telah berkarier di dunia hiburan selama setengah abad iaitu ketika berusia 13 tahun.

Hetty Koes Endang telah menghasilkan pelbagai karya lagu sepanjang kariernya dari zaman piring hitam, kaset hingga CD. Hetty Koes Endang menyimpan semua karyanya di rumah.

Tempat Main Golf

Di salah sudut rumah Hetty Koes Endang ada tempat untuk main golf. Ia merupakan hobi suami Hetty Koes Endang yang selalu menyertai pertandingan golf.

Tempat Karaoke

Di rumah Hetty Koes Endang terdapat sebuah ruangan serbaguna. Di depannya terdapat sebuah layar monitor. Ruangan ini juga biasa digunakan untuk tempat karaoke.

Dapur

Masuk ke bahagian dapur tampak dapur yang didominasi kayu.

Meja Makan

Di rumah Hetty Koes Endang terdapat ruangan untuk makan bersama keluarga yang dipenuhi dengan pelbagai hiasan dalaman.

Barang-Barang Mabel

Hetty Koes Endang berniaga barang mabel mulai dari kerusi, meja. Barang-barang itu juga ditempatkan di belakang rumahnya.

Taman Belakang Rumah

Pokok-pokok yang ditanam di belakang rumah menjadikan suasana yang nyaman dan redup.

(Visited 618 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button