Nasionalpilihan

Pembunuh sebenar masih bebas – Ibu bapa Zayn Rayyan

Ibu bapa  kepada arwah Zayn Rayyan Abdul Matiin mendakwa mereka dianiaya dan pembunuh sebenar anak mereka masih bebas.

Peguam kepada ibu bapa autisme yang meninggal dunia dipercayai akibat perbuatan jenayah, Ilyani Khuszairy memberitahu perkara itu semasa permohonan lanjutan reman di hadapan Majistret Ainaa Muhamad Kamal di Mahkamah Majistret di sini pada Jumaat.

“Kedua-dua mereka (ibu bapa Zayn) sangat tertekan. Anda boleh lihat di muka mereka. Mereka menangis apabila disoal siasat dan terus mengatakan bahawa pembunuh sebenar ada di luar sana.

“Mereka tertekan dan berharap kes ini dapat diselesaikan dengan baik selain siasatan dijalankan secara telus dan adil supaya ada keadilan terhadap arwah anak mereka,” katanya seperti yang dipetik dari Sinar Harian.

Semasa prosiding mahkamah, bapa Zayn Rayyan sentiasa didengari mengisytiharkan dia tidak bersalah.

“Saya sedang dianiaya, ini semua pembohongan!” Itu kata-kata bapanya.

Keadaan bertambah buruk apabila beberapa lagi yang dipercayai ahli keluarga turut menjerit apabila pasangan itu dihadapkan ke mahkamah.

Pasangan itu, yang tempoh reman tujuh harinya tamat pada Jumaat, dibawa ke mahkamah dengan memakai pakaian lokap pada pukul 9.30 pagi.

Zayn Rayyan ditemui mati di anak sungai berhampiran kawasan Pangsapuri Idaman, Damansara Damai, Petaling Jaya, pada pukul 10 malam pada Disember 2023.

Polis berkata, bedah siasat mendapati kecederaan di leher dan badan kanak-kanak itu ada kaitan dengan perbuatan jenayah. – SM

(Visited 53 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button