Nasional

Pemandu lori maut dihempap balak

Beliau meninggal dunia ketika rawatan

SEORANG pemandu lori yang baru dua bulan bertugas meninggal dunia di hospital selepas dihempap kayu balak di Kilang Gergaji Sri Wangsa di Kawasan Perindustrian Gua Musang semalam.

Norazlan Hamdan, 53, meninggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Gua Musang hampir dua jam selepas kejadian 2.15 petang itu.

Ketua Polis Daerah Superintendan Sik Choon Foo berkata pengurus kilang papan itu membuat laporan mengenai kejadian itu kira-kira jam 4 petang.

“Siasatan awal mendapati mangsa sedang memunggah kayu balak dari lorinya menggunakan kaedah biasa iaitu membuka empat rantai terlebih dahulu, meninggalkan hanya bahagian tengah untuk menahan kayu balak itu di tempatnya. Dia akan menanggalkan kunci di sebelah kiri kenderaan itu, kemudian bergerak ke kanan untuk mencabut rantai.

Sik berkata polis tidak menemui sebarang unsur jenayah dalam kejadian itu dan mengklasifikasikan kes itu sebagai “laporan kematian mengejut”, tetapi siasatan akan diteruskan.

Beliau mengingatkan orang ramai supaya tidak membuat spekulasi berhubung kejadian itu dan menghormati privasi keluarga mangsa. -SM

BACA JUGA : Dua lagi mangsa maut dalam kemalangan di Kilometer 153 Jalan Jerangau – Jabor

 

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka klik dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button