EkonomiUncategorized

Minetech dianugerah projek kerja jalan raya RM2.56 juta

Minetech Resources Berhad (Minetech), pakar kejuruteraan awam dan pengeluar produk bitumen, hari ini mengumumkan bahawa anak syarikat milik penuh Syarikat, Minetech Construction Sdn Bhd (Minetech Construction), telah dianugerahkan projek kerja jalan dan saliran bernilai RM2.56 juta oleh Aspect Synergy Sdn. Bhd. (Aspect).

Aspect adalah anak syarikat milik penuh OSK Property Holdings Berhad, pemaju hartanah dengan projek di seluruh Semenanjung Malaysia. Minetech Construction adalah perniagaan kejuruteraan awam dan pembinaan Minetech yang mengkhusus dalam kerja-kerja infrastruktur dan pembinaan bangunan.

Projek yang akan bermula pada 9 Mei 2023 ini mempunyai tempoh selama empat bulan. Projek itu adalah sebahagian daripada Fasa 3 Taman Iringan Bayu yang terletak di Seremban, Negeri Sembilan.

Pengarah Eksekutif Minetech, Matt Chin, berkata: “Penganugerahan projek ini kepada Minetech Construction menambah sokongan yang dibawa oleh bahagian kejuruteraan awam kepada seluruh Minetech kerana projek ini juga akan menggunakan aset di bawah bahagian produk bitumen, yang merupakan penyumbang utama lain kepada pendapatan.”

“Kami kekal optimistik secara berhati-hati terhadap prospek dan akan terus mencari projek yang boleh menggunakan aset bahagian penyumbang utama kami dan pada masa yang sama memberi tumpuan kepada membina usaha baharu kami dalam teknologi kewangan dan tenaga boleh diperbaharui yang mempunyai pertumbuhan jangka panjang dan boleh memberikan pendapatan berulang. “

(Visited 175 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.
Back to top button