Nasionalpilihan

Kononnya duda tak sampai sebulan, DDNK kahwin dengan pelajar 25 tahun!

Buka sahaja radio, tagline ‘Tak Handsome Takpe, Janji Kaya’ sering kali kedengaran sehingga seluruh rakyat Malaysia pun naik pening dengan iklan tersebut.

Namun benarlah kata pepatah, setiap kata-kata itu adalah benar apabila Pakar Pelaburan Saham dan Pengurus Kewangan Bertauliah, Datuk Dr Mohd Nazri Khan Adam Rasol Khan (DDNK), 47, berkahwin lagi seorang.

Dalam erti kata lain, DDNK yang juga merupakan Penganalisis Ekonomi itu sanggup menceraikan isteri lamanya, Atilie De Sams (nama Facebook) yang sudah pun bersama lebih 20 tahun.

Ujar DDNK pada awal kemuncak kesenangannya, dia dan Atilie De Sams sudah tidak sehaluan namun apabila berjumpa dengan isteri baharu, Tuan Nor Ernie Rossmeris Tuan Zahari, 25, dia terasa seperti orang muda.

Kata DDNK kepada media, Tuan Nor Ernie Rossmeris pada mulanya tidak sukakan dirinya kerana mungkin sudah tua namun perwatakan isteri baharunya tetap membuatkan DDNK tidak tahan.


Menurutnya, dia jatuh cinta pandang pertama dengan isterinya yang juga merupakan seorang pelajar sebuah kolej swasta dalam jurusan Human Capital kerana sifat lemah lembut dan keperibadian dimiliki.

“Isteri sangat manja, dia pelajar, dengar cakap dan mudah dibentuk. Jadi saya rasa macam ada satu pengecualian dalam hidup saya sebagai orang korporat.

“Apabila jumpa dia, kami tak bincang mengenai dunia korporat. Jadi, ia lain daripada kehidupan saya,” ujar DDNK yang sambil tersenyum bahagia walaupun isteri lama menderita.

Tambah DDNK lagi, mereka berkenalan dalam satu ‘talk’ di sebuah universiti yang pada ketika itu, DDNK mengajar saham namun apabila sudah lama kenal, DDNK jumpa keluarganya.

“Kiranya, jumpa September tahun lalu dan Februari kami mulai serius. Jadi, lebih kurang tujuh bulan saja perhubungan kami sebelum ambil keputusan berkahwin.

“Kami macam ada keserasian terus dan tak rasa saya ni macam orang tua. Bagi saya, beza umur ni tak ada masalah dari awal berkenalan. Saya tak pernah jumpa budak muda yang boleh berborak dengan orang tua macam saya macam kawan-kawan,” katanya.

Dalam masa sama, DDNK berkongsi itu adalah perkahwinan kedua buatnya selepas berpisah dengan isteri pertama.

“Ini perkahwinan kedua saya. Secara rasmi, hidup menduda sekejap saja. Kalau tak rasmi dah lama tak tinggal bersama dan tak sehaluan tu sudah setahun,” katanya.

Namun menjengah Facebook Atilie De Sams, lain pula ceritanya bahawa dakwa isteri lama DDNK, pejabat agama pun belum keluarkan sijil cerai mereka berdua.

“Kalau nikah satu lagi di hotel, saya nak tanya siapa bagi kebenaran bernikah sedangkan sijil cerai saya pun belum release lagi dari pejabat agama?” soalnya secara terbuka.

(Visited 6,436 times, 73 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button