Luar Negara

Keluarga Beckhams derma RM5.4 juta kepada rakyat Ukraine

KUALA LUMPUR: Bekas ahli Spice Girl dan pereka fesyen Victoria Beckham dan suaminya, pesara bintang bola sepak David Beckham telah berjanji untuk menderma £1 juta (RM5.4 juta) untuk menyediakan bantuan segera kepada rakyat Ukraine.

Daily Mail baru-baru ini melaporkan bahawa David yang berusia 46 tahun membuat ikrar semasa dia sedang melancarkan rayuan kecemasan melalui Dana 7 untuk Unicef demi membantu memberikan sokongan kepada kanak-kanak yang terjejas di negara yang dilanda perang itu.

Menurut sumber yang rapat dengan pasangan itu, keluarga Beckham telah menderma £1 juta daripada poket mereka sendiri untuk amal itu.

Sumber mereka berkata: “Mereka mahu melakukan segala yang mereka mampu untuk membantu Unicef dalam kerja mereka di lapangan di Ukraine.

Sementara itu, David pada hari Selasa yang juga Hari Wanita Antarabangsa, menulis di Instagram: “Ibu-ibu terpaksa melarikan diri bersama anak-anak mereka. Keluarga berpecah belah. Kanak-kanak diambil dari katil mereka untuk menjadi pelarian. Tolong sertai saya dalam menyokong Unicef dalam kerja penting di lapangan dan berikan apa yang anda mampu. Terima kasih.”

David telah menjadi Duta Muhibah selama 17 tahun dan membantu mengumpul berjuta-juta setahun untuk menyokong Unicef dan kanak-kanak di seluruh dunia.

 

(Visited 142 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button