Auto TravelEkonomi

Jualan UMW Toyota Motor meningkat 32% kepada 8,487unit pada Mac 2022

UMW Toyota Motor Sdn Bhd, anak syarikat UMW Holdings Bhd, merekodkan sejumlah 8,487 jualan gabungan untuk Toyota dan Lexus pada Mac tahun ini, meningkat 31.95% daripada 6,432 pada bulan sebelumnya.

Dalam satu kenyataan, syarikat automotif itu berkata jualan Toyota pada Mac meningkat 31.73% pada asas bulan ke bulan (m-o-m) kepada 8,386unit daripada 6,366unit yang dijual pada Februari.

Jualan Lexus meningkat 53% kepada 101unit pada Mac daripada 66unit pada bulan sebelumnya, kata UMW Toyota Motor.

Lexus UX

Anda pemilik Lexus NX 200T? > Trapo Classic Car Mat 

“Jualan bagi tahun setakat ini dijangka berterusan dalam aliran menaik ini, dengan jumlah jualan bagi suku tersebut ialah 22,447 unit,” katanya.

UMW Toyota Motor mengaitkan hasil jualannya yang positif dengan promosi Mac yang berterusan di mana pelanggan akan menerima nilai tambah bernilai RM4,000 pada penjual terlaris Toyota seperti Vios dan Yaris.

Toyota Yaris

Tempah Toyota Yaris dengan promosi Raya hari ini juga > Ini Yaris saya!

Syarikat itu juga menjangkakan jualan akan terus meningkat dengan pelancaran produk akan datang lewat tahun ini. Ia berkata Toyota sentiasa berinovasi untuk membawa mobiliti kepada peminat Toyota dengan menawarkan pelanggan nilai terbaik untuk wang mereka, bersama-sama dengan ciri keselamatan teratas dan prestasi yang dipertingkatkan.

Presiden UMW Toyota Motor Ravindran K berkata kumpulan itu sedang bekerjasama rapat dengan pembekalnya dan memantau perkembangan dengan teliti untuk meminimumkan kesan terhadap pengeluaran dan pelanggan kumpulan itu.

Baca artikel ini > Toyota terus mara dengan teknologi Hibrid Elektrik di Malaysia

“Ketika Malaysia beralih ke fasa endemik, UMW Toyota Motor amat menghargai sokongan berterusan yang kami terima daripada pelanggan kami sepanjang sukar seperti ini. Kami kekal komited ke arah mencapai pertumbuhan berterusan untuk jenama Toyota serta untuk industri automotif tempatan melalui penawaran produk dan penyelesaian yang inovatif.

“Dalam tempoh berubah ke arah mobiliti yang lebih mampan, Toyota berhasrat untuk tidak meninggalkan sesiapa pun di belakang kerana kami terus berada di barisan hadapan dalam menawarkan inovasi nilai untuk wang yang dilengkapi dengan kemajuan teknologi dan ciri keselamatan terkini di semua produk kami,” tambah beliau lagi.

Pada 3.15 petang, UMW Holdings turun lima sen atau 1.47% kepada RM3.35, memberikannya permodalan pasaran RM3.91 bilion. – SM

(Visited 521 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button