Ekonomi

Johari Shukri CEO baharu Hektar Asset Management

 

Kuala Lumpur 10 Jun – Hektar Asset Management Sdn. Bhd. (Hektar Asset Management), mengumumkan pelantikan Johari Shukri Jamil, 50, sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Hektar Asset Management berkuat kuasa 11 Jun 2022.

Johari memiliki Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Kejuruteraan Kimia dari UTM dan Sijil Program Kepimpinan Lanjutan daripada Judge Business School of the University of Cambridge.

Hektar Asset Management dalam kenyataannya berkata, Johari akan menggantikan Datuk Hisham Othman, 60, yang telah mencapai umur persaraan wajib selepas menerajui Hektar Asset Management sebagai CEO sejak Mei 2016.

“Lembaga Pengarah ingin merakamkan penghargaan kepada Hisham di atas sumbangan dan khidmatnya yang berharga dan mengucapkan selamat maju jaya kepada beliau dan mencapai yang terbaik dalam usaha masa depannya,” kata Hektar Asset Management.

Johari yang dilantik ke Lembaga Pengarah Hektar REIT sebagai Pengarah Bukan Bebas Bukan Eksekutif pada Februari 2022 dan kini dilantik semula sebagai Pengarah Eksekutif/CEO, memiliki lebih 20 tahun pengalaman korporat yang luas, memegang jawatan kepimpinan kanan dalam pelbagai industri, termasuk Pembangunan Hartanah dam Perindustrian, Logistik dan Kejuruteraan.

“Kepakaran beliau dalam pengurusan aset, kewangan korporat, strategi, operasi dan mengurus perniagaan untuk mencapai hasil yang diinginkan melalui inisiatif transformasi adalah sangat relevan dengan REIT dan dijangka dapat digunakan dengan baik dalam menerajui Hektar REIT untuk meneruskan pemulihan pasca pandemik dan untuk carta inisiatif strategik baharu.

“Lembaga Pengarah dan pengurusan berharap dapat bekerjasama dengan Johari untuk membawa Hektar REIT ke fasa pertumbuhan seterusnya sambil kami meneruskan usaha kami untuk mengoptimumkan dan mengembangkan portfolio REIT untuk pulangan yang stabil dan mampan kepada Pemegang Unit kami,” katanya lagi.

(Visited 280 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button